© Getty

Wat heb je nodig als je met kinderen naar een festival gaat? Een overzicht

Zomer, dat staat gelijk aan festivals. Geef je de festivalmicrobe graag zo snel mogelijk door, dan neem je de kinderen toch mee. Toegegeven, het vraagt iets meer voorbereiding. Wat je nodig hebt, ontdek je hier.

Met een baby naar een festival: enkele musthaves

De zomer is meer dan halfweg, maar dat betekent niet dat er niet nog enkele leuke festivals mee te pikken zijn. Moeilijk met kindjes? Niet als je een kindvriendelijk festival kiest en enkele handige spullen voorziet.

Handige tube voor je zonnecrème

Handige tube voor je zonnecrème

Handige tube voor je zonnecrème

€ 17,50

Veiligheid voor alles. Maar iedereen met kleine kinderen weet dat ze van zonnecrème smeren een heus drama kunnen maken. Deze hervulbare stick van Amici is dé oplossing: vul hem met je favoriete zonnecrème en smeer je kind in met de handige borstel, en dat zonder gedoe.

Hier verkrijgbaar in verschillende kleurtjes

Regenjas voor je kleintje

Regenjas voor je kleintje

Regenjas voor je kleintje

€ 18,99

We duimen natuurlijk voor goed weer, maar voor onverwachtse buien is een regenjas onmisbaar. Onze favoriet? Deze schattige gele: zo valt je kind meteen ook goed op in de massa.

Verkrijgbaar bij C&A

Opvouwbaar verschoningsmatje

Opvouwbaar verschoningsmatje

Opvouwbaar verschoningsmatje

€ 39,95

Een opvouwbaar verschoningsmatje is werkelijk overal handig. Deze van Nobodinoz ziet er mooi uit, is waterafstotend en uitwasbaar en heeft handige vakjes voor pamper en luiercrème.

Onder andere verkrijgbaar bij De Gele Flamingo

Oorbescherming

Oorbescherming

Oorbescherming

€ 29,45

Luide muziek kan gevaarlijk zijn voor kindjes. Gelukkig is er tegenwoordig goede oorbescherming, zelfs voor de allerkleinsten. Zoals deze van Alpine Muffy: met de handig elastic maak je de hoofdtelefoon goed vast.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Draaghulp

Draaghulp

Draaghulp

€ 129

Je kindje wil ongetwijfeld regelmatig gedragen worden. Om je eigen rug te beschermen en je handen vrij te houden, is een draagzak belangrijk. Deze handige draaghup van Wildride is compact en zorgt voor ergonomische ondersteuning. Deze print is ontworpen in samenwerking met Interior Junkie en limited edition. Hoog op onze wishlist.

Verkrijgbaar bij Wildride

Pet tegen de zon (of regen)

Pet tegen de zon (of regen)

Pet tegen de zon (of regen)

€ 29,90

En pet is belangrijk om je kindjes hoofdje te beschermen. De klep zorgt dat een zonnebril niet noodzakelijk is. Deze coole pet is voor coole kinderen vanaf 9 maanden.

Cool Kids Only van Hello Hossy – Hier verkrijgbaar

Met kinderen naar een festival: enkele handige tips:

Vertrek met realistische verwachtingen

Als je beslist je kinderen mee te nemen naar een festival, kun je beter met realistische verwachtingen vertrekken. De kans is groot dat je je favoriete groep niet (helemaal) kunt zien omdat je kindjes het beu zijn, dorst hebben, naar het toilet moeten, … Rustig een paar uren op het gras chillen met een drankje? Vergeet het! En je zult waarschijnlijk niet zo lang kunnen blijven als je zelf zou willen. Toch kun je ook genieten van de tijd samen en de kids als je op voorhand goed weet waar je aan toe bent. Een ontspannen mama en papa zijn er namelijk twee waard!

  • Vertrek op tijd. Hou rekening met middagdutjes of laat je kleintjes ter plaatse dutten op een rustig plekje.
  • Blijf niet te lang. Een korter bezoek is beter voor de kindjes. Anders worden ze toch maar moe en lastig.
  • Op de meeste kindvriendelijke festivals mogen kinderen water, koekjes en fruit mee binnen nemen. Maak daar dan ook zeker gebruik van.
  • Vergeet ook de petjes en zonnecrème niet in je rugzak te steken. Bij regenweer is een regenjas een must.
  • Neem dekentje mee zodat je ook wat rustig kunt neerzitten in het gras, terwijl de kinderen wat rusten of ondertussen het terrein een beetje verkennen.

Meer kindvriendelijke tips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content