Slaaptips van de expert: Zo pak je die middagdutjes aan wanneer je peuter start op school

slaaptips
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: mijn peuter start binnenkort op school. Hoe pak ik de middagdutjes dan aan?

“Mijn zoontje start na de zomer op school. Maar hij doet nog elke dag een middagdut. Hoe leer ik dit hem af nu hij naar school gaat? “

Karen: “Hier in België starten de meeste peuters op de leeftijd van 2,5 jaar op school. Het is echter niet omdat een kindje naar school begint te gaan, dat ze daarom geen slaap meer nodig hebben overdag. De meeste kleuters hebben hun laatste dutje tussen 3 en 4 jaar. Er zullen er altijd zijn die er iets vroeger mee stoppen, en ook die er iets later mee stoppen.

Het gedrag van je kindje is de belangrijkste parameter om te kunnen inschatten wanneer hij of zij er klaar voor is. Hoe de combinatie van slaap en starten op school bij jouw kindje zal lopen, is afhankelijk van de noden van je kind, jullie mogelijkheden, de mogelijkheden op school en hoe je kindje op de nieuwe situatie reageert.”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!