Ontspannen zwanger zijn na een miskraam: onze expert geeft tips

zwanger na een miskraam
Getty Images
15 % van de zwangerschappen eindigen in een miskraam of zwangerschapsverlies. Meer vrouwen dan je denkt krijgen er dus mee te maken. Heb je te maken met een miskraam? Dan kan het moeilijker worden om rustig te blijven en te genieten tijdens een volgende zwangerschap. Zwangerschapexperte en vroedvrouw Melissa Vallons geeft tips voor als je het mentaal moeilijk krijgt als je weer zwanger wordt.

Zwanger na een miskraam: weg evidentie

Melissa: “Een miskraam is voor veel mensen een ver-van-mijn-bed-show, tot ze het zelf meemaken. Ik zie in de praktijk vaak koppels die een eerste zorgeloze zwangerschap gehad hebben. Als ze, wanneer ze een tweede kindje willen, met een zwangerschapsverlies te maken krijgen, lijkt niets nog evident. Opnieuw genieten van een zwangerschap is dan heel moeilijk. Je weet welke pijn een miskraam met zich meebrengt en dat het net zo goed opnieuw kan gebeuren.”

Overlopen wat gebeurde bij de miskraam

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Heb jij een vraag rond zwanger zijn?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Meer over gezond en gelukkig mama worden

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!