©Gettyimages

Jetlag bij kinderen: zo kun je het beperken

Door Celine Werner

Van plan om binnenkort een verre reis te maken met de kinderen? Dan zullen ze een paar dagen last krijgen van een jetlag.

Er bestaan helaas geen miraculeuze oplossingen om een jetlag te voorkomen. Maar we hebben wél een paar handige tips om ‘de schade’ te beperken.

De windrichting

Vliegen jullie van west naar oost, dan reizen jullie tegen de tijd in. Dit wil zeggen dat je kroost nog klaarwakker zal zijn als het bedtijd is. Als ze dan eindelijk de slaap vatten, worden ze midden in de nacht wakker omdat ze honger zullen hebben.

Reizen jullie richting het westen? Dan is de dag veel langer dan normaal. Veel mensen ervaren het reizen naar het westen als fijn en hebben dan minder problemen met een jetlag.

De jetlag bij kinderen beperken

Hun slaapritme

Gaan jullie richting het westen? Laat je kinderen dan zo’n vier avonden voor vertrek een uurtje later onder de wol kruipen.

Van plan om naar het oosten te gaan? Laat ze dan 1 tot 2 uur vroeger naar bed gaan en sta de volgende ochtend ook eerder op dan normaal.

Wees actief

Door heel veel actieve dingen met ze te doen zorg je voor afleiding en zullen ze minder last hebben van die vermoeidheid. Een bezoekje aan de speel- of dierentuin is dus een uitstekend idee!

Een nachtvlucht boeken

Vliegen is sowieso al vermoeiend, dus als het kan, is het een goed plan om een nachtvlucht te boeken. Het is zelfs nog beter als jullie in de loop van de dag op de bestemming aankomen. Jullie kunnen dan nog een paar uurtjes iets leuks doen en daarna eens goed slapen in de nieuwe tijdzone.

Aanpassen aan het nieuwe ritme

Probeer te eten volgens de nieuwe tijden en tracht ook wakker te blijven als het daar dag is. Dit klinkt allemaal heel logisch, maar het kan soms zwaarder zijn dan het lijkt.

Bron: parentmap.com

Ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content