Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©Gettyimages

Op babymoon in België: dé leukste to do’s

Door Celine Werner
Ben je zwanger? Proficiat! Maar dat betekent ook dat er een klein lief mensje op komst is waar je rekening mee zult moeten houden. Halsoverkop en vaak op reis gaan zal vanaf zijn of haar geboorte dus niet meer zo vanzelfsprekend zijn.

Een babymoon is tijdens je zwangerschap dus zeker op z’n plaats. Kwestie van nog eens te genieten van elkaars onverdeelde aandacht.

Alleen zien sommige vrouwen het niet zitten om naar verre bestemmingen te reizen met hun bolle buik. Want als je niet heel erg fit bent wil je uiteraard geen 13 uur vliegen of lang in de wagen zitten. Maar geen nood, ook ons eigen landje heeft heel wat leuks in petto voor alle mama’s in spe:

7x to do’s in België

1. Heerlijk slapen en ontbijten 

Zwangere vrouwen kunnen de slaap soms maar moeilijk vatten. De ideale remedie: een deugdoend nachtje of twee in een B&B. Heerlijk toch?

Tip: ARCK B&B is een unieke plek waar interieurarchitecte Nele Vercauteren en architect Bas Wauman hun passie voor architectuur en design met de gasten delen. In hun B&B te Tielrode duik je in de hottub en ontwaak je met een zicht op de velden met daarna een ongelofelijk ontbijt. Leuk pluspunt: Alles wat je er ziet, kun je ook kopen in hun on- en offline shop!

PS Ook in Sint-Niklaas hebben Nele en Bas een city-appartement waar je kunt overnachten, zodat je deze hotspot op je eigen tempo kunt ontdeken.

View this post on Instagram

A post shared by ARCK (@arck_architectenkamers) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

View this post on Instagram

A post shared by ARCK (@arck_architectenkamers) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

2. Cultuur opsnuiven 

De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens.

Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt  als kunstenvrijplaats ook kansen aan jonge kunstenaars. Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimtes is de Verbeke Foundation een van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.

Tip: je kunt er ook blijven slapen in een van de kunstwerken. Een unieke belevenis!

babymoon België

3. Pootje baden

Als het weer het toelaat kan een plonsje in het water enorm veel deugd doen. Geen idee waar je hiervoor heen moet? Aan de rand van Mechelen ligt het sport- en recreatiecentrum De Nekker waar je onder andere naar hartelust kunt zwemmen in de zwemvijver.

babymoon België

4. Uitwaaien aan de kust 

Lekker ingeduffeld met een koud briesje op jouw gezicht of met je badpak en schup in de aanslag, de kust is ieder seizoen een fijne plek om te vertoeven.

5. Een plezier voor je smaakpapillen 

Ga je een weekendje weg naar de Condroz? Op wandelafstand van hartje Dinant vind je Les Mougneûs d’As, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een geweldig sfeervolle setting. Op het menu: dagverse en streekgebonden gerechten, en dat aan betaalbare prijzen. De vriendelijke glimlach van de gastvrouw krijg je er zomaar bovenop!

6. Wandelen en genieten van het groen 

In de Plantentuin in Meise vind je een uitgebreide verzameling levende planten, er is ook een gigantisch herbarium met gedroogde plantensoorten van over de hele wereld, een uitgebreide bibliotheek en last but not least en plantenpaleis. Dus zelfs als het buiten pijpenstelen regent kun je er je ogen de kost geven.

7. Bootje varen 

Huur een waterfiets, roeiboot, kano of motorboot en ontdek op een ontspannen manier alle facetten van het Donkmeer.

babymoon België

De beste periode om op babymoon te gaan

De meesten verkiezen het tweede trimester om een tripje met hun partner te maken, omdat ze zich dan weer energieker en minder misselijk voelen. Ook het feit dat hun buik dan nog niet té groot is, zien ze als een geldige reden om tijdens deze periode op vakantie te gaan.

Voor de zwangere mama’s die een verre reis willen maken is dit eveneens een aan te raden moment, want bij de meeste maatschappijen mag je niet meer vliegen na je 36ste week.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content