Kamperen met kinderen: zo doe je dat

Een vakantie hoeft niet altijd een all-in vijfsterrenhotel te zijn. Ga deze zomer voor een unieke ervaring en trek naar buiten met je kinderen. Het avontuur van hun leven!

Kamperen met kinderen: huisje, tentje, caravan,…?

Kamperen wil niet noodzakelijk zeggen dat je echt élke vorm van luxe achterwege moet laten. Je kunt best ook een gezellige en comfortabele vakantie hebben in een bungalow of vakantiehuisje.

Onze tip? Kijk naar de leeftijd van je kinderen. Zijn ze oud genoeg om al gezellig mee in een tent te kruipen, of heeft je baby toch nog voldoende verzorging nodig? In dat laatste geval kies je beter voor een huisje.

Natuurlijk heb je ook nog altijd de caravan of mobilhome. Met dit huisje op wielen begint de pret al van zodra je onderweg bent. Bovendien hoef je niet op eenzelfde plek te blijven. Je hebt de vrijheid om andere, leuke plekjes te gaan ontdekken wanneer je er zin in hebt. Op avontuur met z’n allen, zalig!

Kinderen entertainen op een camping? Zo doe je dat

De meeste kampeerplaatsen zijn tegenwoordig voorzien van allerlei faciliteiten voor kinderen: zwembaden, speeltuinen,… zelfs een eigen kinderopvang, zodat jij en je partner er ook even samen tussenuit kunnen.

Natuurlijk hoef je niet deel te nemen aan deze activiteiten. Als dat mag van de kampeeruitbater, maak dan een gezellig kampvuur en laat je kinderen marshmallows roosteren. Gezellig!

Nog enkele laatste tips

  • Hoe leuk kamperen ook kan zijn, het weer is helaas steeds een onzekere factor. Check voor je vertrek al even de weersvoorspellingen en voorzie voldoende indooractiviteiten: een binnenspeeltuin, de bioscoop,…
  • Zorg ervoor dat je kinderen steeds een bandje rond hun pols hebben met jouw naam en je telefoonnummer. Zo kunnen ze zich amuseren op het kampeerterrein zonder bang te zijn dat ze verloren zouden lopen.
  • Opteer liever voor een kleinere camping en probeer dus de grote, drukke terreinen te vermijden. Op die manier kun je beter genieten van jullie tijd samen en van de natuur.

Lees ook:

Partner Content