Kinderkamer delen? Inspiratie en tips voor de inrichting

Heb jij thuis meer kinderen dan kamers? Grote kans dat je er tijdens de inrichting van de slaapkamer achter komt dat de styling van zo’n gedeelde kinderkamer net even lastiger is. Je hebt immers opeens te maken met de wensen van meerdere kinderen. Een kinderkamer delen moet leuk zijn voor iedereen. Om je een beetje op weg te helpen geven wij je een aantal tips en inspiratie voor de inrichting.

Stapelen om ruimte te besparen

Een stapelbed is ideaal in de wat kleinere kamer of als je in de gedeelde slaapkamer nog een bureau of speelruimte wilt voorzien.

Zorg voor een slimme indeling

Vaak heb je al gauw de neiging om bedden met het hoofd tegen de wand te zetten, omdat je dat overal ziet. Maar eigenlijk neemt dat onnodig veel ruimte in beslag. Door de bedden langs de wand te zetten, creëer je heel wat extra ruimte.

Verdeel de kamer met kleur

Natuurlijk ziet het er mooi uit als de kamer één geheel is, maar vaak hebben al je kinderen niet dezelfde lievelingskleur. Met verf kun je gemakkelijk de kamer verdelen. Verf ieders ‘hoek’ in de gewenste kleur en maak vlakken of patronen op de muur.

Gebruik een roomdivider

Naarmate kinderen ouder worden, hebben zij meer behoefte aan privacy. Kies daarom voor een roomdivider. Een (open) kast, een muurtje of gordijnen.

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een gedeelde kinderkamer betekent ook dubbel zoveel spullen! Daar wil je niet graag je nek over breken en daarom is genoeg opbergruimte een must. Benut zoveel mogelijk verloren ruimte, zoals de ruimte onder het bed.

Beelden: Pinterest

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here