Koptelefoons voor kinderen: hierop moet je letten
Een koptelefoon voor kinderen? Dat is een handig hebbeding, voor zowel kind als ouder!
4x redenen om een kinderkoptelefoon in huis te halen
- Je kinderen kijken al eens graag naar de tablet. Meer bepaald naar tekenfilmpjes met – laat ons eerlijk zijn – irritante piepstemmetjes. Doe jezelf een plezier: koop een kinderkoptelefoon.
- Audioboeken om bij weg te dromen of meezingmuziek voor een lange rit: een koptelefoon brengt peis en vree in de auto.
- Huiswerk proberen maken terwijl broers of zussen aan het rondcrossen zijn. Het is niet altijd even makkelijk om de focus te vinden thuis. Een koptelefoon doet ook hier uitstekend dienst.
- Kinderen raken weleens overprikkeld. Overprikkeling betekent wanneer je zintuigen meer input vanuit je omgeving krijgen, dan je hersenen kunnen verwerken. Kleine kinderen hebben hier vaak last van. Vooral omdat ook zij steeds vaker achter flitsende luide schermen vertoeven na een drukke dag in de opvang of school. Even op adem en tot rust komen kan dan bijvoorbeeld met een koptelefoon die geluiden van buitenaf blokkeert. In plaats daarvan hoor je enkel muziek, natuurgeluiden, ambient sounds of helemaal niets.
Welke kinderkoptelefoon koop je?
Een koptelefoon voor je kleintje is dus geen overbodige luxe. Je vindt ze tegenwoordig in alle kleuren en maten. Maar let bij je aankoop ook hierop:
- Volumebegrenzer: kinderen durven de volumeknop wel eens stiekem uiterst rechts draaien. Een volumebegrenzer op kinderkoptelefoons zorgen ervoor dat je kind geen schadelijke decibels door de oren krijgt en voorkomt dus gehoorschade.
- Het gewicht: de nekspieren van kleine kinderhoofdjes kunnen geen volwassen koptelefoon aan. Hoe lichter de koptelefoon, hoe beter.
- De grootte: de oorkappen moeten comfortabel rond de oortjes zitten en niet over de helft van hun wangen.
- Het materiaal: we weten allemaal dat kindjes graag de rekbaarbeid van zo’n koptelefoon ‘meten’. Om niet meteen met twee aparte helften te zitten, controleer je maar beter ook de stevigheid.
- Draadloos of niet? Een koptelefoon met draad levert nog steeds de beste geluidskwaliteit, maar heb je een spring-in-’t-veld rondlopen of wil je enkel een geluidswerende koptelefoon? Dan is een draadloze misschien interessanter.
Ga dus naar een winkel met een uitgebreid aanbod en probeer verschillende merken uit. Bedenk voor jezelf wat de belangrijkste reden is om een koptelefoon aan te schaffen. Is het vooral om naar muziek te luisteren en filmpjes te bekijken of hecht je meer belang aan de geluidsdempende factor? Om geluiden van buitenaf te weren, bestaan er trouwens ook speciale ‘noise cancelling’ koptelefoons.
5x prima kinderkoptelefoon
Philips TAKH402BL/00
Bekijk het hier.
JBL JR300BT
Bekijk het hier.
Crytive met kattenoortjes in ledverlichting
Bekijk het hier.
Trust Sonin
Bekijk het hier.
Pogs Wired
Bekijk het hier.
Lees meer:
- Leuk educatief speelgoed voor peuters én kleuters
- Luisterboeken: 5 originele sprookjes om naar te luisteren
- 10x speelgoed dat ‘stiekem’ wiskunde, wetenschap én techniek combineert
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!