Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©Getty Images

Krokusvakantie: uitstapjes aan de Belgische kust

De krokusvakantie komt eraan! Het ideale moment voor een uitstapje met het gezin. Naar de zee bijvoorbeeld. Want wie zegt dat enkel de warmere maanden geschikt zijn voor een tripje naar onze Belgische kust? Ook in deze periode kun je er heel wat leuks beleven. Benieuwd? Lees maar even mee:

Krokusvakantie! Uitstapjes aan de Belgische kust:

De Waanzinnige Boomhut: doe-expo & zoektocht in de stad

In de krokusvakantie zijn er tal van leuke uitstapjes! Fans van de Boomhutboeken worden deze vakantie in Oostende verwacht.  Terry en Andy, de bedenkers van de Waanzinnige-Boomhutboeken, hebben zichzelf namelijk weer eens flink in de nesten gewerkt: ze zijn door de Verhaalpolitie opgesloten in de gevangenis! In een interactieve expo, bestaande uit creatieve opdrachten, leuke spelletjes en een uitdagend hindernissenparcours, kun je de twee jongens bevrijden.

Wanneer? zaterdag 15 februari 2020 tot zondag 19 april 2020
Waar? Fort Napoleon, Vuurtorenweg 13, Oostende 8400
Prijskaartje: Volwassene: € 9; Kind (6-12 jaar): € 7; Groepen (vanaf 10 personen): € 7
Meer info vind je hier.

Leuke verrassing

Daarnaast is er ook een heuse wandelzoektocht in de stad. Volg een parcours langs 10 kinderwinkels en voer verschillende opdrachten uit. Hierdoor verzamel je telkens een letter van het codewoord. Ga met dat woord naar de balie van Toerisme Oostende op het Monacoplein en krijg een leuke verrassing.

Wanneer? zaterdag 15 februari 2020 tot zondag 19 april 2020
Waar? Je kunt de zoektocht ophalen bij Toerisme Oostende, Monacoplein 2, 8400 Oostende
Prijskaartje: gratis

Krokus in Middelkerke

In Middelkerke primeert gezelligheid tijdens deze eerste vakantie van 2020. Shop tussen het aanbod film en theater om lekker languit te genieten van een theaterstuk of filmvoorstelling. Trek je er liever op uit tijdens één van onze stevige en leerrijke expedities? Geen probleem! Of ga de kunst van Vicky Lommatzsch bewonderen in Centrum De Branding.

Wanneer? Dagelijks van 22 februari tot 20 maart
Diverse locaties
Diverse prijzen
Meer info vind je hier.

Plopsaqua

© plopsa.be

Waterratten vinden hun gading in Plopsaqua, het zwemparadijs voor jong en oud. Er is het Ylvi’s peuterbad voor de allerkleinsten of de Wild River voor de stoerdere binken. De professionele zwemmers kunnen in het 25 meter Disco bad een plons wagen. De eyecatcher is de Sky Drop, de attractie voor durvers die uitzicht geeft over het ganse Plopsapark.

Waar? De Pannelaan 68, 8660 De Panne
Prijskaartje: Volwassenen: € 19,99 (4 uur),
Kinderen jonger dan 12: Gratis (< 85cm) – € 9,99 (85cm – 1m)
Meer info vind je hier.

Arcade gamehall

© visitoostende.be

Gamers opgelet! Tijdens de krokusvakantie wordt de jeugdafdeling van de bibliotheek van Oostende omgetoverd tot een arcade gamehall. Elke middag vanaf 13 uur kun je op drie arcadekasten verschillende games spelen. De games zijn voor spelers van alle leeftijden – van beginners tot doorgewinterde spelers.

Waar? Bibliotheek Kris Lambert, Wellingtonstraat 17, 8400 Oostende
Wanneer? dinsdag 25 februari t.e.m. 29 februari om 13 uur
Prijskaartje: gratis. Inschrijven is niet nodig.

Blacklight minigolf

©Goolfy.com

Fluorescerende golfballetjes en helverlichte decors met wonderbaarlijke geluidseffecten zorgen voor buitengewoon minigolfplezier. Het parcours is een reis door de jungle om uiteindelijk te belanden bij de piraten van de Caraïben. De 11 holes zijn een sportieve uitdaging voor jong en oud!

Waar? Zeedijk 120 – 8370 Blankenberge
Prijskaartje: € 6 – kinderen kleiner dan 1.25 m betalen € 5
Meer info vind je hier.

Hangtime

© visitoostende.be

1.000 vierkante meter trampolines, een reuze ballenbad en een uitdagende playzone voor de allerkleinsten, gekoppeld aan een inspirerende koffiebar: dat is Hangtime!

Waar? Fortstraat 128, 8400 Oostende
Inkom: € 9 voor 1 uur; € 15 voor 2 uur
Meer info vind je hier.

Andere tips voor uitstapjes in de krokusvakantie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!