Handig: laat je kindje helpen in de keuken met een learning tower

Door -
leertoren learning tower kleuter
Getty Images
Staat jouw peuter of kleuter soms letterlijk te springen om je te kunnen helpen of wil het alles zelf doen? Helpen bij het bakken van een cake, hun eigen boterham smeren of de groentjes wassen voor het avondeten? Dat kan voortaan op een veilige manier, met een learning tower of keukenhulpje.

Wat is een learning tower?

Het is vast iets waarvan je dacht dat je het nooit nodig zou hebben, maar eens je het in huis hebt, kun je niet meer zonder. Het is een veilig alternatief voor te lage trapjes of stoelen die wel eens bij het aanrecht gezet worden zodat die kleine dreumes kan meehelpen, of zelfs gewoon geïnteresseerd toekijken terwijl jij het eten klaarmaakt of de afwas doet.

Deze leertoren wordt ook wel keukenhulpje genoemd omdat hij voornamelijk dienst doet in de keuken, maar uiteraard kun je ‘m ook elders gebruiken. Je kindje kan zelf op de toren klimmen, wat z’n zelfstandigheid en zelfvertrouwen alleen maar ten goede komt. Een richtleeftijd is moeilijk mee te geven, maar in de meeste gevallen is dit ergens tussen 18 maanden en 3 jaar.

Of een learning tower veilig is voor jouw zoon of dochter hangt uiteraard in de eerste plaats af van hoe je ‘m gebruikt. Het is belangrijk dat je hem enkel gebruikt onder toezicht en dat je ervoor zorgt dat hij stevig staat, tegen het aanrecht of het keukeneiland bijvoorbeeld. Zo’n toren heeft op zich wel een brede basis, maar je wilt natuurlijk niet dat hij omkiept.

Een learning tower kopen

Sawdust & Rainbows StandUp Keukenhulpje Natuur


€ 219. Hier te koop.

Ette Tete leertoren step ‘n sit Wit


€ 140. Hier te koop.

IKEA hack: maak zelf een learning tower

Pinterest staat vol IKEA hacks, zo ook deze om zelf een learning tower te maken van het bekende BEKVÄM trapje en de ODDVAR kruk. Wil je zelf aan de slag? Dan vind je op de blog van Tussen dromen en leven een praktische handleiding.

Bron: mother.ly

Ook vast interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here