National Pizza Day: zo maak je zelf de lekkerste pizza

Door -
pizza
Op 9 februari viert Amerika National Pizza Day. En net als zoveel Amerikaanse trends, nemen we ook deze met veel plezier over! Want wie houdt er nu niet van pizza?

Verse pizza, hoe begin je eraan?

Pizzadeeg (4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 1 tl droge gist
  • snuifje suiker
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml lauw water

Bereiding:

  1. Doe de bloem en het zout in een kom. Voeg de gedroogde gist toe, de olijfolie, suiker en 300 ml lauw water en meng goed met je keukenrobot of handmixer (met deeghaken).
  2. Bestrooi je werkblad met bloem. Kneed het deeg hierop nog eens door tot het glad en elastisch wordt. Vorm er een bal van en leg die in een met bloem bestoven kom. Dek deze af met een vochtige doek of met plasticfolie. Laat het deeg 1 à 1,5 uur rijzen op een warme plek.

  3. Kneed het deeg nog 2 minuten door en je pizzadeeg is klaar.

Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 500 ml tomaten passata
  • 1 bosje basilicum
  • 300 g geraspte mozzarella
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 250°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier of bestrijk ze met olijfolie. Rol het pizzadeeg uit en snij hier 4 bodems van ongeveer 25 cm diameter uit. Leg de pizzabodems op de bakplaten.
  2. Bestrijk de bodems royaal met tomatensaus en strooi hierna geraspte kaas en basilicumblaadje over de pizza. Kruid af met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

  3. Bak de pizza’s ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Snij de pizza in stukken met een pizzaroller en serveer.

Tip: Strooi wat gedroogde oregano over de tomatenpasta voor een kruidigere pizza. 

Geen idee wat je op de pizza moet doen? Op Libelle Lekker vind je eindeloos veel pizza-inspiratie! Nog een tip: Met wat leuke koekjesvormpjes kan je trouwens ook leuke minipizza’s maken met verschillende toppings.

Ga je liever met je kids pizza eten? Lees dan zeker deze blog.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!