Te veel speelgoed is niet goed voor je kind

Door -
Kinderen worden tijdens de eindejaarsfeesten overladen met speelgoed. Maar uit verschillende onderzoeken blijkt dat al dat speelgoed eigenlijk helemaal niet goed voor ze is. Lees hier waarom.

Tijdens een studie van de universiteit van Toledo werden twee groepen met kinderen onderzocht. De ene groep kreeg vier speeltjes, de andere groep zestien. Na observatie van beide groepen bleek dat de kinderen die het minste speelgoed hadden gekregen zich veel langer met één soort speelgoed konden bezighouden en er ook op meer verschillende manieren mee konden spelen.

Minder speelgoed voor meer creativiteit

Conclusie van het onderzoek: te veel speelgoed vermindert de kwaliteit van het spelen en bovendien zorgt minder speelgoed ervoor dat kinderen creatiever worden en zich beter kunnen concentreren.

Duits onderzoek

In de jaren 90 voerden Duitse onderzoekers een experiment uit in een kinderopvang in München. Enkele weken nadat ze een deel van het aanwezige speelgoed weggenomen hadden, pasten de kinderen hun spel aan en werden ze creatiever en socialer.

Al het speelgoed weggooien dan maar?

Neen hoor! Heeft je kind immens veel stukken speelgoed? Verdeel het dan in dozen of zakken en zet datgene waar je kind niet mee speelt uit het zicht. Als je kind is uitgespeeld met het ‘oude’ speelgoed berg je dat op en vervolgens haal je een doos met ‘nieuw’ speelgoed tevoorschijn. Zo heeft je kind telkens een aantal stukken speelgoed om zich mee te amuseren in plaats van een kamer vol speelgoed.

De ideale oplossing: geef eens een speelgoedabonnement!

Meer waardering

Volgens Joshua Becker, auteur van het boek Clutterfree With Kids, heeft een sobere speelkamer nog een voordeel: kinderen zouden zo beter zorg leren dragen voor hun bezittingen. “Als het ontelbare keuzes heeft, zal een kind een speeltje zelden ten volle waarderen”, schrijft hij. “Er is immers altijd een vervanger binnen handbereik.”

Bron: Purewow.com, De Morgen

Lees ook:

 Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here