© Getty Images

Vliegen met kinderen: zo kun je ze bezighouden

Door Celine Werner

Een vakantie, maar ook de weg naar de bestemming hoort zorgeloos te zijn. ‘Makkelijker gezegd dan gedaan met kinderen’, horen we je denken, zéker als je wilt vliegen met kinderen. Deze tips helpen je een handje.

9x tips om vliegen met kinderen aangenaam voor iedereen te houden

1. Laat hen een dutje doen

Sommige kinderen vallen net als in de wagen snel in slaap. Maak het hen daarom zo comfortabel mogelijk met een kussen en deken en voor jullie het goed en wel beseffen kan de droomvakantie van start gaan. Vliegen met kinderen wordt zo ook voor mama en papa een stuk aangenamer.

2. Voorzie een goodiebag met verrassingen

Een goodiebag met stickers, kleurboeken, een klein nieuw speeltje en rozijntjes… Meer heeft je kind niet nodig om in een opperbest humeur enkele uurtjes bezig te blijven!

Ook een autoreis op de planning? Lees dan: Je auto proper houden met kinderen: 7 tips

3. Vergeet de favoriete knuffel niet 

Uren op dezelfde plek blijven zitten is zeker geen makkelijke opgave voor kinderen. Daarom is het erg belangrijk dat ze zich goed voelen tijdens de reis. In het gezelschap van hun vertrouwde knuffel (het dagelijkse speelkameraadje) wordt dat gelukkig een pak makkelijker.

4. Speel een spelletje

Met jonge kinderen kun je natuurlijk geen Trivial Pursuit-marathon houden, maar er bestaan wel kleine gezelschapsspelletjes die je al met een driejarige kunt spelen. Vliegen met kinderen verloopt vlotter met een spelletje memory.

5. Op de tablet

Misschien niet helemaal opvoedkundig verantwoord, al die beeldschermtijd, maar wel het beste voor de gemoedsrust van jou en de andere passagiers! Tip: voorzie een hoofdtelefoon. Zo stoor je de andere reizigers niet (of toch veel minder).

6. Een alternatief voor de tablet: boekjes lezen 

Uit de bib of een exemplaar uit jullie eigen boekenkast, het maakt niet uit. Maar in een boek lezen of voorlezen maakt kindjes rustig. Precies wat jij wilt. En je buurman.

7. Snacks, snacks, snacks

Knijpfruit, crackers, rozijntjes, schijfjes komkommer, reepjes wortel, droge koekjes… Een combinatie van gezonde en ongezonde hapjes die zo ‘smosvrij’ mogelijk zijn, maken de vlucht een pak aangenamer. Tip: bewaar wat knijpfruit en een drinkbusje voor het opstijgen en dalen. Slikken is namelijk de beste remedie bij oorpijn.

8. Een tekening maken 

Papier en kleurpotloden zijn misschien wat onhandig in het vliegtuig. Een magnetisch schrijf- en tekenbord is écht een uitkomst. Hiermee kan je kleintje eindeloos opnieuw tekeningen maken. Gaat je kindje al naar school? Dan kun je het ook in het vakantietijdschrift laten kleuren en ‘werken’.

9. Accepteer hulp van andere passagiers

Sommige reizigers appreciëren nooit of nergens kinderen om hen heen als ze op reis zijn. En al zeker niet op het vliegtuig. Daar kan jij niets aan veranderen. Maar er zit sowieso ook een generatie ‘been there, done that’-passagiers op je vlucht. Willen ze de buggy voor je opplooien? Een praatje slaan met je praatzieke kleuter? Gekke bekken trekken voor je kind? Laat dat opgelaten gevoel achterwege en accepteer dankbaar hun hulp.

Bronnen: mumsnet.com, standaard.be, minime.nl & skyscanner.nl 

Meer tips voor een behouden reis:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content