5 tips om je eisprong te herkennen

Vergroot jouw kans om zwanger te worden door je eisprong op te sporen met de volgende 5 tips.

1. Bereken de datum van je eisprong

Een vrouw heeft haar eisprong ongeveer veertien dagen voor haar menstruatie. Als je een regelmatige cyclus hebt, geldt de volgende regel: eerste dag menstruatie – 14 dagen. Je rekent dus uit wanneer je volgende menstruatie begint en hier tel je 14 dagen van af.

2. Meet je temperatuur

Zo’n 12 tot 24 uur na de eisprong stijgt je temperatuur met ongeveer 0,4 graden. De kans op bevruchting is op het moment van de eisprong tot een halve dag erna het grootste. Neem elke dag op hetzelfde tijdstip rectaal je lichaamstemperatuur op.Van de gegevens tussen de eerste dag en de laatste dag van je cyclus maak je een temperatuurcurve. 

3. Check je baarmoederhalsslijm

Tijdens de menstruatiecyclus verandert het baarmoederhalsslijm dat uit je vagina komt. Het slijm verandert van kleur en samenstelling als de vruchtbare dagen en de eisprong nadert. Met een beetje oefening kun je aan je vaginale afscheiding zien wanneer je vruchtbaar bent.

4. Wees alert

Tijdens de ovulatie kun je een lichte pijn voelen aan de linker-of rechterkant van de buik.

5. Investeer in ovulatietesten

De ovulatietest meet de hoeveelheid van LH, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de eisprong. Het gebruik van ovulatietesten is de betrouwbaarste manier om de eisprong mee vast te stellen.

Bron: ovulatie-berekenen.com

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content