Chocolade vermindert de kans op zwangerschapsvergiftiging
Goed nieuws voor de snoepende aanstaande mama’s onder ons. Uit een onderzoek van de Yale universiteit bij meer dan 2000 zwangere vrouwen blijkt namelijk dat het eten van chocolade de kans op zwangerschapsvergiftiging sterk vermindert.
Volgens de onderzoekers hebben zwangere vrouwen die 5 porties chocolade eten per week tot 40 procent minder kans om zwangerschapsvergiftiging te ontwikkelen. Dit zou te danken zijn aan de stof theobromine, die vooral in pure chocolade in hogere concentratie aanwezig is. Theobromine stimuleert het hart en doet de bloedvaten uitzetten.
Chocolade zorgt voor blije baby
Daarnaast blijkt uit een andere studie dat chocolade eten tijdens de zwangerschap ook een positief effect heeft op de baby. Mama’s die chocolade aten tijdens hun zwangerschap, hadden gemiddeld veel blijere en actievere baby’s dan moeders die dat niet deden. Dat komt door bepaalde stoffen in chocolade, zoals dopamine en endorfine, die het geluksgevoel bevorderen.
Anderzijds is te veel chocolade ook weer niet goed. Het bevat namelijk ook suiker en dat zorgt dan weer voor gewichtstoename…