©GettyImages

Een griepprik tijdens je zwangerschap? Doen!

Tijdens je zwangerschap ben je sowieso gevoeliger voor de griep dan anders. En griep kan gevaarlijk zijn. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je ongeboren kind. Daarom wordt aangeraden om een griepprik te laten zetten tijdens je zwangerschap.

Het griepseizoen loopt traditioneel van oktober tot maart, dus dat maakt jou gedurende die hele periode extra gevoelig voor de griep. Om jezelf en je kleintje voor én na de geboorte te beschermen laat je dus maar beter een griepprik zetten.

Waarom een griepvaccin?

  • Griep is gevaarlijk voor zwangere vrouwen. Tijdens je zwangerschap heb je sowieso al minder weerstand tegen infecties en loop je 7 x meer risico op een ziekenhuisopname door de griep.
  • Griep is bovendien ook gevaarlijk voor je baby en kan de gezondheid van je foetus ernstig schaden. Een vroeggeboorte, verminderd geboortegewicht, een miskraam en overlijden van de baby net na de geboorte zijn mogelijke risico’s.
  • Een vaccinatie beschermt zowel moeder als kind waardoor je als mama minder risico loopt om ziek te worden én je baby krijgt meteen ook de nodige afweerstoffen mee.
  • Een griepprik is volkomen veilig en heeft geen invloed op eventuele borstvoeding. Ben je echter allergisch voor kippeneiwit? Dan mag je jezelf niet laten inenten!

Zwangere vrouwen laten zich best inenten vanaf 12 weken zwangerschap, en dat vanaf half oktober. Vaccineren blijft nuttig tot zolang griep de ronde doet.

Wat moet je doen?

Ga even langs bij je dokter en vraag een voorschrift voor het griepvaccin. Haal de prik bij je apotheker en bewaar het in de koelkast tot je naar de arts kan gaan om het vaccin te laten plaatsen.

Goed om weten: voor zwangere vrouwen wordt het griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald!

Meer info vind je via deze link.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

Partner Content