©iStock

Zwanger: help, mijn voeten groeien!

Wist je dat je voeten groeien tijdens je zwangerschap? En dan hebben we het niet alleen over het uitzetten van je voeten op warme zomerdagen!

Je voeten groeien tijdens je zwangerschap, omdat:

  • je tijdens die 9 maanden meer vocht vasthoudt. Dit komt omdat er tijdens de zwangerschap meer bloed circuleert in je lichaam. Het terugpompen van het bloed uit je benen is bijgevolg moeilijker. Vocht blijft hierdoor langer in je voeten zitten.
  • je placenta het hormoon relaxine aanmaakt. Dit hormoon zorgt ervoor dat je gewrichten weker en rekbaarder worden, ook in je voeten. Hierdoor worden je voeten wat langer en breder.
  • je dikker en zwaarder wordt. De extra kilo’s tijdens die negen maanden zorgen ervoor dat er meer gewicht op je voeten rust, waardoor ze ietwat groter worden.

Wist je trouwens dat…

  • wetenschappers van de universiteit van Iowa ontdekten dat maar liefst 60% van de zwangere vrouwen grotere voeten kreeg tijdens haar zwangerschap? En dat dit effect blijvend was?

Dus heel wat vrouwen behouden ook na hun zwangerschap een schoenmaatje meer. Jij ook?

Bron: Ouders van nu

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content