Je bent wat je moeder at

Een ongezonde voeding tijdens de zwangerschap kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van je baby.

Volgens een recent Brits onderzoek zorgen junk food zoals donuts, muffins, koeken, chips en ander snoepgoed bij zwangere vrouwen ervoor dat het bloed van hun baby’s hogere waarden cholesterol en triglyceriden bevatten. Beiden verhogen het risico op hartziekten.

Ook het glucose- en insulinegehalte van de baby’s blijkt hoger bij een ongezond dieet van de zwangere moeder. Deze zorgen dan weer voor een hoger risico op diabetes type 2. Toekomstige moeders eten dus best evenwichtige en gezonde maaltijden om de gezondheid van hun kinderen niet in gedrang te brengen.

Bron: HealthDay News, 30 juni 2008

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."