© VRT

Kijktip. Babyproof: een hilarische nieuwe serie over het ouderschap

Ouders weten het als geen ander: de eerste drie maanden van het ouderschap zijn niet altijd de meest evidente. In Babyproof op VRT Max zie je hoe kersverse ouders Nora en Viggo hun weg banen doorheen de jungle van het prille ouderschap. En dat met de nodige dosis humor.

Babyproof

De inhoud is heel herkenbaar voor jonge ouders. Wanneer ze voor de eerste keer mama en papa worden, blijft de roze wolk voorlopig uit voor Nora en Viggo (beiden 27 jaar). De geboorte van Baby, hun eerste kindje, zorgt zelfs voor vele strubbelingen en onverwachte moeilijkheden. Zo lopen de kersverse ouders aan tegen hun eigen verwachtingen, maar ook tegen die van hun vrienden, schoonouders en de rest van hun omgeving. In een wereld vol perfecte voorbeelden en oneindig veel goedbedoeld advies proberen Nora en Viggo zich een weg te banen en trouw te blijven aan hun eigen invulling van ouderschap.

Uit het leven gegrepen

De serie is van de hand van Marie De Hert en Stig Junes (koppel, schrijvers en co-regisseurs) die deze reeks losjes baseerden op hun eigen ervaringen en de verhalen van vrienden en mensen rond hen. Het resultaat is een herkenbare reeks voor iedereen die aan een (eerste) kindje denkt of verwacht, voor iedereen die vol nostalgie terugdenkt aan die magisch turbulente periode én voor iedereen die bewust kinderloos is en eens goed wil gniffelen uit leedvermaak.

Babyproof is beschikbaar op VRT Max.

Meer tips voor ouders:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content