Ode aan de vroedvrouw! 5x must-see

Door -
vroedvrouw
©GettyImages
Een vroedvrouw heeft een van de mooiste beroepen ter wereld: een baby ter wereld helpen. Vandaag is het de Internationale Dag van de Vroedvrouw; het ideale moment om hen in de bloemetjes te zetten! Mocht je nog niet overtuigd zijn over hun aanzienlijke rol in een mensenleven, kijk dan zeker eens naar een van deze series, films of documentaires.

5x must-sees over vroedvrouwen

Call the Midwife


De meest populaire serie over vroedvrouwen is ongetwijfeld ‘Call the Midwife’. De serie heeft haar succes (onder andere) te danken aan een échte vroedvrouw die haar expertise met de scenaristen, regisseurs en cast deelt. De scenaristen van ‘Call the Midwife’ willen een zo realistisch mogelijk beeld geven van wat het betekende een vroedvrouw te zijn in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw. De serie geeft ons inzicht in hoe een dag op de kraamafdeling eruitziet, waar de kneepjes van het vak liggen en — vooral — hoeveel respect vroedvrouwen verdienen.

One Born Every Minute


‘One Born Every Minute’ is een  Britse documentaire en realitysoap over het leven in een kraamkliniek. Verschillende camera’s registreren 24 uur per dag het wel en wee in een hectische kraamkliniek.

Birth Story: Ina May Gaskin and The Farm Midwives


Deze documentaire toont de bevalling op een manier waarop de meeste mensen deze nog nooit gezien hebben: zonder opsmuk, ongegeneerd en ontzagwekkend. We volgen enkele vrouwen die tijdens de jaren 70 de traditionele Amerikaanse manier van bevallen de rug toekeerden en zelf op zoek gingen naar een alternatieve manier van bevallen.

Echte Mensen: Nieuw Leven


De authentieke reportagereeks ‘Echte Mensen: Nieuw Leven’ bracht gedurende zeven weken de sterke mensen in beeld die betrokken zijn bij de diverse stappen van zwangerschap tot geboorte. De vroedvrouw kon daarin uiteraard niet ontbreken. Hier kun je enkele fragmenten bekijken.

Midwife


De documentaire ‘Midwife’ toont het leven van vroedvrouw aan huis, Sarah Biermeier. Je krijgt een kijkje achter de schermen van hoe het er voor, tijdens en na een bevalling aan toegaat. Tegelijkertijd krijg je ook te zien hoe een geboorteomgeving eruitziet in Amerikaanse staten waar thuisgeboorte illegaal is.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here