Welke tekst zet je op het geboortekaartje?

Door -
tekst geboortekaartje
©GettyImages
Hét geboortekaartje van je dromen gevonden? Dan kun je nu beginnen denken aan de tekst die erop moet. Maar wat moet je eigenlijk allemaal op een geboortekaartje zetten?

Een handige checklist voor wat écht niet mag ontbreken op een geboortekaartje

  1. De naam van je baby. Op nummer 1 staat uiteraard datgene waar iedereen het meest benieuwd naar is: de babynaam. Kies jij enkel de voornaam of vermeld je de volledige naam? Let er vooral op dat de spelling juist is.
  2. Geboortedatum en eventueel het precieze tijdstip van de geboorte.
  3. Als ouder ben je uiteraard ontzettend trots op je kleine wonder. Jullie namen mogen dan ook niet ontbreken op het kaartje. Ook de broers en zussen mogen laten zien hoe fier ze zijn. Meter(s) en peter(s) worden meestal ook vermeld.
  4. De geboortedetails zoals lengte en het gewicht vinden de meeste mensen ook een interessant weetje.
  5. Vrienden, familie, kennissen en collega’s die jullie geboortekaartje ontvangen, willen je ongetwijfeld komen bezoeken, een kaartje sturen of je even bellen. Zorg er dan voor dat je adres, telefoonnummer en eventueel een e-mailadres op de kaart staan.
  6. Bezoek zal er sowieso komen. Het is dan ook aan te raden om op het kaartje te zetten wat de bezoektijden zijn. Ontvang je liever geen onaangekondigd bezoek? Maak dat dan op een leuke manier duidelijk. Bijvoorbeeld met een leuk rijmpje: “Wil je de kleine graag zien? Bel dan even, anders slaapt hij misschien.” of “Vingertjes en teentjes komen tellen? Dan eerst even van tevoren bellen.”
  7. Ben je van plan een babyborrel te geven, maar wil je niet iedereen uitnodigen? Maak dan een aparte uitnodiging of een tweede versie van je geboortekaart.
  8. Heb je een geboortelijst? Vermeld dan de website en verwijslink. Als cadeautip kun je ook een geboorterekening vermelden of een envelopje plaatsen.
  9. Met teksten op je geboortekaartje kun je jouw kaart heel persoonlijk maken. Je kunt voor een mooie songtekst of een gedichtje kiezen. Je kunt natuurlijk ook zelf een mooie tekst schrijven.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here