Handige tips voor je partner tijdens de bevalling

Door -
tips partner bevalling
©GettyImages
Heel wat wederhelften voelen zich nutteloos wanneer de toekomstige mama volop aan het bevallen is. Daarom hier een paar nuttige tips voor de partners:

4x tips voor de partner

1. Voorbereiding is alles

Vanaf je weet dat jullie ouders worden, is het aangeraden om vanaf dag één betrokken te zijn:

  • Ga dus zeker mee naar de gynaecoloog en stel de nodige vragen als iets niet duidelijk is.
  • Ook het bijwonen van zwangerschapscursussen is een goede manier om je voor te bereiden op de bevalling.
  • Of lees zelf eens een bevallingsboek of -tijdschrift.

2. Bevallen doen jullie met twee

Vooraf wat scenario’s met elkaar doornemen is geen overbodige luxe. Eens je weet wat haar wensen zijn, kun je ze goed bewaken als ze daar tijdens het harde labeur niet toe in staat is. Of misschien heb je zelf ook duidelijke ideeën over hoe je wilt dat de kleine spruit ter wereld komt.

3. Het verloopt niet altijd zoals je wilt

Leuk dat jullie alvast rekening houden met puntje twee, maar het is ook belangrijk om je flexibel op te stellen. Want er zullen altijd dingen zijn die anders lopen dan verwacht.

Besef ook dat het geen lachertje zal zijn voor de mama in wording, want je zult je vrouw of partner hoogstwaarschijnlijk pijn zien lijden. Hoe frustrerend het ook is, die pijn kun je niet overnemen, maar heb er wel vertrouwen in dat ze dit kan!

4. Steun je partner

Dat je haar naar het ziekenhuis zult brengen spreekt voor zich, maar ook ter plekke heeft jouw aanwezigheid zin. Dit om haar emotioneel te begeleiden en haar door de bevalling heen te coachen.

Krijgt je metgezel een keizersnede? Dan mag je in principe in operatiekleding naast haar hoofd zitten. Je kunt dan nog steeds oogcontact houden, en haar wat sussen door haar hoofd liefdevol te strelen.

Bron: oudersvannu.nl

Ook voor (toekomstige) papa’s:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here