Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
©Gettyimages

Goeie vraag: mag je zelfbruiner gebruiken als je zwanger bent?

Door Celine Werner
Dat je best niet onder de zonnebank gaat liggen met een bolle buik, spreekt voor zich. Maar mag je eigenlijk zelfbruiner gebruiken als je zwanger bent?

Een beetje zon (uit het flesje), graag

Van zodra vrouwen een kindje verwachten, proberen ze de zon zoveel mogelijk te vermijden uit angst voor een zwangerschapsmasker. Naar zelfbruinende crèmes grijpen lijkt dan een logische oplossing voor dames die toch graag een sunkissed look willen. Maar is dat wel een goed idee?

Zelfbruiner als je zwanger bent, mag dat?

Het antwoord is: ja en neen. In principe kun je zorgeloos het goedje op je gezicht en lichaam smeren. Er zijn namelijk geen wetenschappelijke bewijzen die geboortedefecten suggereren na het gebruik van dergelijke producten, of die een probleem melden bij borstvoeding. Een effect op de foetus is weinig waarschijnlijk.

Opletten voor allergische reacties

Al is het wel aangeraden om alert te blijven! Door de hormonen oestrogeen en progesteron hebben zwangere vrouwen soms een gevoeligere huid en kunnen ze plots allergisch reageren op zulke crèmes, wat dan weer wel een effect kan hebben op moeder én kind.

Test daarom altijd eerst op een klein stukje huid om na te gaan hoe je op het product reageert. Opteer daarnaast voor bio-zelfbruiners, omdat de meer natuurlijke ingrediënten beter zijn voor je huid.

zelfbruiner zwanger

€ 18,79 – Shop hier

zelfbruiner zwanger

€ 12,60 – Shop hier

Bron: mamans.femmesdaujourdhui.be

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!