Zwangerschapsbelletje of niet?
Je vraagt je misschien af wat een zwangerschapsbelletje is. Of je weet wat het is maar twijfelt of dit nu al dan niet goed is voor je kind? En is zo’n belletje nu verantwoordelijk voor stuitligging…
Een zwangerschapsbelletje?
Je hebt het vast al gezien. Zwangere vrouwen met zo’n lange ketting, waaraan op het einde een bolletje hangt. Wel, dit is een zwangerschapsbola, ook zwangerschapsbelletje genaamd. Het is dus zoals het woord zelf zegt, een hangertje, in de vorm van een bal, dat rinkelt bij bewegingen.
Waarvoor het zwangerschapsbelletje?
Tussen de 20 en 24 weken van de zwangerschap, gaat de baby op geluidsprikkels reageren. Via de bola kan je zo met hem contact maken. Hij zal dan wennen aan het rinkelend geluid en er rustig van worden. Later, na de geboorte als je baby een onrustige nacht of een moeilijk moment heeft, kan je hem het geluid op nieuw laten horen. Hij zal dit herkennen en opnieuw een vertrouwend en rustgevend gevoel ervaren.
Waarom nog?
Rond drie à vier maanden begin je echt te verdikken, maar het is niet altijd duidelijk dat je zwanger bent. Door een bola te dragen, kan je aan de buitenwereld tonen, dat er absoluut geen twijfel is. Jij verwacht een kindje. Andere vrouwen vinden ze ook gewoon mooi, en dragen ze al van zodra ze zwanger zijn. Want vóór vijf maanden heeft het nog geen effect op de baby .
Je kan de juweeltjes voor 20 euro, in alle maten en soorten vinden.
Zijn er nadelen aan het zwangerschapsbelletje?
Normaal draait een baby zich voor de geboorte met het hoofdje naar beneden. Als je een zwangerschapsbelletje draagt, en die hoog blijft dragen gaan ze dat niet doen. Ze zoeken het geluid op, en blijven met hun hoofd aan het belletje liggen. Deze stuitligging , kan dan een keizersnede als gevolg hebben.
Het enige aandachtspunt: het belletje moet je niet te hoog hangen. Dus belletje laag genoeg op de buik laten hangen, de ketting is lang genoeg!
Geen fan?