Close-up of a baby drinking milk in his mother's arms at home

Last van krampjes? Een anti-koliek fles kan helpen

Heeft je kindje snel last van krampjes? Dan zou een andere fles weleens de oplossing kunnen zijn. Een zogenaamde anti-koliek fles zorgt ervoor dat je kindje minder snel lucht inslikt, waardoor krampjes verminderen.

Een anti-koliek fles zorgt ervoor dat je kindje weinig of geen lucht inslikt tijdens het drinken. Op die manier heeft je kleintje minder last heeft van die vervelende buikkrampjes. Toch blijken niet alle anti-koliek babyflessen op dezelfde manier te werken. Een overzicht!

Anti-koliek fles: ventiel via een buisje

Dr. Brown anti-koliek flessen

De anti-koliek papflessen van Dr. Brown zijn waarschijnlijk het meest bekend. Dankzij het gepatenteerd systeem wordt de lucht via het ventiel in de fles getrokken en via een rietje naar de ruimte boven de voeding geleid. Dit zorgt ervoor dat de lucht niet in contact komt met de voeding en dat de belangrijke voedingsstoffen in de melk hierdoor ook behouden blijven. Een bijkomend voordeel van het ventielsysteem is dat het zorgt voor een positieve druk in de fles. Je kindje moet de speen stimuleren, net zoals bij borstvoeding.

Dr. Brown’s Options+ Anti-colic Bottle | Brede halsfles 150 ml
€ 11,49. Hier te koop.

Tommee Tippee anti-koliek fles

Een gelijkaardig systeem zien we bij de Tommee Tippee anti-koliek flessen, die ook een soort antikoliekbuis bevatten die de lucht afvoert. Hierdoor vermindert de kans op krampjes of reflux met maar liefst 80%. Het ventiel heeft een dubbele functie: als de melk te warm is voor je kindje, verkleurt de buis.

Tommee Tippee Antikoliekzuigfles Avancé transparant/wit 260 ml – 2 stuks

€ 14,95. Hier te koop.

Ventiel in de bodem

Difrax anti-koliek S-fles

Het unieke aan de S-fles van Difrax is dat het ventiel zich in de bodem van de fles bevindt. Drinkt je kindje, dat gaat de lucht door het ventiel en de gaatjes in de bodem in fles gezogen worden, waardoor er geen vacuüm ontstaat. De lucht komt meteen achteraan de fles binnen, dus je hebt geen speciaal buisje of rietje nodig dat de lucht naar achter afvoert. Ook hier vermengen de lucht en de voeding zich niet, waardoor de voedingsstoffen in de melk behouden blijven. Ook de S-vorm van de fles speelt een belangrijke rol: de flessenspeen blijft namelijk steeds gevuld met melk.

Doublepack S-babyfles – Natural – 250 ml

€ 18,99. Hier te koop.

Ventiel in de speen

De meeste merken hebben echter een ventiel in de speen van de fles. Dat betekent dat je de lucht via de speen aanzuigt, maar dat die er via de melk weer uit moet omdat er geen speciaal buisje of rietje is dat de lucht naar achter kan voeren. Je zult geen last hebben van een vacuüm als je kindje drinkt, maar lucht en voeding vermengen zich wel.

Bron: www.olivette.nl

NOG MEER FLESJESNIEUWS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content