© Getty Images

Geen baby-mama? De babyfase is niet voor iedereen de leukste

Een kleine baby, dat schattige gezichtje en die zoete geur, niets heerlijker dan dat. Of toch niet? Voor sommige ouders is de roze wolk onbekend terrein. Zij dromen al van de dag dat hun kroost de luiers ontgroeid is en naar school gaat. De babyfase is niet voor iedereen de leukste, en heeft evenveel nadelen als voordelen.

De ene ouder vindt de babytijd alleen maar bijzonder en pinkt al een traantje weg bij het idee dat de baby op een bepaald moment een peuter wordt. De andere denkt alleen maar aan het slaaptekort en kijkt net uit naar het moment waarop alle kinderen uit de luiers zijn. Logisch toch, die babyfase heeft namelijk zowel voor- als nadelen.

Toch kijken nog veel mensen je vreemd aan als je ervoor uitkomt dat je de babyfase niet leuk vindt. Moet je niet gewoon blij zijn dat je net een kind kreeg? Geen nood, het cliché klopt: de tijd vliegt eens je kinderen hebt. Voor je het weet zet je ze af aan de schoolpoort en kijk je misschien een beetje weemoedig terug op die babyfase waar je op dat moment geen fan van was.

De babyfase: de voor- en nadelen

Veel dutjes

+ Zo’n klein hummeltje doet in de meeste gevallen nog heel veel dutjes. In het park, zijn bedje of bij jou in de draagdoek. Het zijn momenten waarop ook jij even kunt genieten van welverdiende rust.

– Maar… als je baby moeilijk slaapt ‘s nachts en ook overdag weinig dut, dan is de babytijd gewoon een heel vermoeiende periode voor jou als ouder. Het slaaptekort staat duidelijk op nummer één als je aan kersverse ouders vraagt wat het moeilijkst is met een baby in huis.

(Zoete) geur

+ Snuffel jij ook stiekem aan de haartjes of het nekje van je baby? De natuur zit goed in elkaar, want die lekker zoete geur zorgt ervoor dat mama en baby een stevige band krijgen.

– Maar… een baby produceert niet alleen zoete geurtjes. Volle luiers, wat teruggeven na het drinken of echt spugen, het zijn niet de fijnste aroma’s.

Communiceren

+ Huilen is dé manier om jouw aandacht te trekken, maar gelukkig zijn er ook schattige kreetjes en lachjes. Als ouder leer je de taal van je baby spreken en herken je vaak al gauw elk geluidje en iedere gezichtsuitdrukking.

– Maar… als je met een huilbaby in huis zit, dan praat je wel anders. Het is moeilijk om te achterhalen wat er mis is met je kindje en je zou niets liever willen dan dat hij kon zeggen wat er scheelt.

Zorgen voor in de babyfase

+ Een kleine baby vraagt enkel liefde en goede zorgen. Makkelijk, toch?

– Maar… sommige ouders vinden dat constant verluieren en eten geven behoorlijk vermoeiend. Of net saai. Het is een feit dat je baby helemaal afhankelijk van je is.

Spelen met je baby

+ Dat kleine hummeltje heeft nog niet veel vermaak nodig en is meestal tevreden als hij wat kan rondkijken.

– Maar… voor sommige mama’s en papa’s kan het niet snel genoeg gaan. Zij vragen zich af wanneer ze samen met hun kind in de tuin kunnen sjotten of een uitstapje naar de speeltuin of het pretpark kunnen plannen.

Bron: famme.nl

Meer lezen:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content