Goeie vraag: is chloor slecht voor je baby?

Door -
chloor baby
©Gettyimages
Babyzwemmen en watergewenning zijn heel fijn voor je kleintje. Maar vanaf wanneer mag je baby eigenlijk in een zwembad met chloor?

De voordelen van zwemmen met je baby

  • Jouw kind leert spelenderwijs omgaan met water.
  • Het is goed voor de fysieke ontwikkeling.
  • Ook heeft babyzwemmen een positieve invloed op de sociale en emotionele band tussen jou en je zoon of dochter, omdat je samen voortdurend contact maakt.
  • Het is goed voor zijn gezondheid: het versterkt de hart- en bloedvaten van je kind. Ook zorgt het voor een kleinere kans op infecties en bevordert het de motoriek.

Zwemmen in een bad met chloor

De Hoge Gezondheidsraad ontmoedigt zwemmen met baby’s jonger dan 12 maanden in de Belgische zwembaden, zodat de baby niet met chloor in contact komt.

Bovendien zijn baby’s jonger dan 12 maanden nog te kwetsbaar voor het infectiegevaar, hyperactieve slijmvliezen of immature longen. Omdat de temperatuur van het water en de lucht in het zwembad vrij hoog zijn, zal dit de groei van micro-organismen bevorderen.

Watergewenning of babyzwemmen gebeurt uit gezondheidsoverwegingen dus beter in een bad thuis. In een zwembad met chloor doe je dat best pas vanaf het moment dat je baby één jaar oud is.

Bronnen: oudersvannu.nl & kindengezin.be

Ook over zwemmen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here