Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
GettyImages

Oeps, geen draagdoek bij? Zo los je het op

Door Celine Werner
Heel wat mama's zweren bij de draagdoek! Het is namelijk hét redmiddel om je baby te troosten, geborgenheid te bieden of in slaap te wiegen én je handen vrij te houden. Maar wat als jullie op stap zijn en merkt dat je hem vergeten bent?

Geen draagdoek? Doe dan dit

Een draagdoek is een praktisch hebbeding om je kindje overal mee te nemen of om gewoon in huis rond te lopen. Zo heb jij lekker je handen vrij om eventjes een boterham te eten of de was te vouwen. Ondertussen zit je kleintje helemaal veilig tegen jou aan. Vroedvrouw Rosanne doet in deze video alle voordelen, uit …. euh … de doeken. 😉

Maar het kan natuurlijk weleens gebeuren dat je de draagdoek — moe als je bent — niet in de luiertas gestopt hebt. Gelukkig kun je dat makkelijk oplossen met behulp van een grote tetradoek die je hoogstwaarschijnlijk wél permanent op zak hebt. Deze multifunctionele doeken kun je dus niet alleen gebruiken om het mondje te vegen, als hydrofiele luiers of als dekentje, maar ze zijn dus ook een geweldig alternatief voor je draagdoek of -zak. Waarvoor je ze nog meer kunt gebruiken, ontdek je in dit artikel.

Hieronder zie je hoe mama Nouska het aangepakt heeft:

Dit bericht bekijken op Instagram

Ga NOOIT weg zonder draagdoek als je een baby hebt. Dat is wel zo’n beetje het belangrijkste motto dat wij hebben. Of een grote hydrofiele doek, dat kan blijkbaar ook. Want de plek met het hoogste slagingspercentage als het om in slaap vallen gaat, is de drager, dicht tegen een van ons aan. En die waren we gisteren vergeten… Maar gelukkig hoeft het niet allemaal zoals het hoort en als er iets mist, verzinnen we wel wat. Want babyspullen, die zijn overrated. Handig, maar niet noodzakelijk. Echt, heus niet. Kijk maar eens naar zoveel andere vrouwen, overal op de wereld. We kunnen een hoop van elkaar leren. Of eigenlijk ook van onszelf, als we verder durven te kijken dan naar “hoe het hoort” en wat creatiever denken. Wat meer durven en proberen. Buiten de hokjes. Kijken naar wat wij of ons kind nodig hebben, niet de maatschappij. Authentiek moederen. Vanuit je hart, de natuur en onvoorwaardelijke liefde. We hebben niet altijd spullen, methodes of regels nodig. We komen er wel uit, zelfs zonder draagdoek. Als we maar luisteren naar ons moederhart. #draagdoek #draagmama #sling #ringsling #mompower #mamadingen #mamaleven #momlife #realmom #eerlijkouderschap #babybijme #ouderschap #moederen #moederschap #moederendochter

Een bericht gedeeld door Nouska•Instablog•moederschap (@leven.met.spikkels) op

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Draagdoek wél bij? Deze ringsling is een échte aanrader

Deze ringsling is van hoogwaardige biologische kwaliteit: met de hand gemaakt, zonder gebruik van chemicaliën en gecertificeerd door het gerenommeerde Skal Instituut in Zwitserland. Je kunt je ringsling vooraf strikken en snel omdoen. Het draaggewicht rust op één schouder en is daarom bijzonder geschikt voor kortere afstanden.

Nóg voordelen: 

  • De ringen zijn gemaakt van getest kwaliteitsaluminium.
  • Waaierplooien onder de ringen zorgen voor een bijzonder comfortabele pasvorm.
  • De gedetailleerde geïllustreerde bindinstructies (meertalig) zijn inbegrepen.

 ringsling

€ 70,99 – Shop het bij hoppediz.de.

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content