Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
GettyImages

7x ecologische babyspullen voor jouw kind

Door Celine Werner
Steeds meer mama's hechten belang aan ecologische kinderspullen. De mooiste dekentjes in een duurzaam jasje, wasbare luiers, milieuvriendelijk speelgoed... Het aantal labels dat ecologische items voor kinderen op de markt brengt, neemt dan ook toe.

Op zoek naar inspiratie? Dit zijn alvast een paar leuke én milieuvriendelijke hebbedingen voor jouw kleine schat:

Ecologische spullen voor je baby

1

Wasbare billendoekjes van Cheeky Wipes

ecologische babyspullen

Cheeky Wipes zijn herbruikbare vochtige doekjes die heel zacht en veilig zijn voor jouw baby’s huidje. De donkergroene container is voor de propere doekjes, die vul je met een beetje water en naar wens wat essentiële olie. De doekjes nemen het vocht op en blijven vochtig doordat de container goed afsluit.

De vuile doekjes gaan in de andere container, die is voorzien van clips in iedere hoek, zodat de uitneembare waszak er goed in vastzit. Deze container vul je ook met water en wat essentiële olie. Wanneer je op verplaatsing bent, kun je de doekjes opbergen in de lekvrije zakjes die de doekjes tevens vochtig blijven houden.

All-in-one-kit Cheeky Wipes (bamboe):

€ 53,95 – Shop hier.

2

Studio Romeo

ecologische babyspullen

Dit Franse merk is vooral gekend voor zijn draagdroeken. Waarom? Eerst en vooral omdat ze ontzettend makkelijk in gebruik zijn. Deze producten bestaan uit twee hulsstrips die je aan iedere kant van de schouders moet rijgen. Geen gedoe dus met knopen, gespen, clips of ringen. De stof bestaat uit 100 procent biologisch katoen. En dat ze er ook ontzettend leuk uitzien, is mooi meegenomen. Win-win!

Draagdoek met leuke print: 
€ 85 – Shop hier.

3

Sophie La Girafe

ecologische babyspullen

Opnieuw een Frans label, maar deze keer wel een oude rot in het vak, want deze speeltjes bestaan al zo’n zestig jaar. Ze worden nu nog steeds volgens dezelfde, artisanale methoden vervaardigd in de Franse Alpen. Zelfs de nieuwste modellen uit het gamma bestaan uit 100% natuurlijk rubber.

Bijtring:
€ 12,99 – Shop hier.

4

Liewood

ecologische babyspullen

Van Frankrijk naar Denemarken! Ooit al gehoord van Liewood? Vast wel, want heel wat babywinkels hebben dit ontzettend mooie ecologische merk in huis. Van nestjes tot badcapes en sokken, hun aanbod Scandinavisch design is heel gevarieerd en weet dus talloze harten te bekoren. Ook dat van ons!

Badcape:
€ 33,99 – Shop hier.

5

Mies & Co

ecologische babyspullen

De dekens, hoeslakens en accessoires van het Nederlandse Mies & Co worden geproduceerd in eerlijke omstandigheden en zijn van ontzettend hoge kwaliteit. Zo kun jij op je twee oren slapen en kan kindlief heerlijk wegdromen.

Zacht dekentje:
€ 69,95 – Shop hier.

6

Kid Kanteen drinkflessen

ecologische babyspullen

De vernieuwde drinkflessen van Klean Kanteen zijn veruit de meest fantasierijke tot nog toe met dessins van draken, eenhoorns, hartjes en dinosaurussen en met een waaier aan nieuwe tinten voor zowel fles als dop. Ze zijn gemaakt uit roestvrij staal, zonder BPA of andere toxische stoffen.

Drinkfles:
€ 20,95 – Shop hier.

7

Anavy

ecologische babyspullen

Wasbare luiers zijn beter voor die babybilletjes, maar uiteraard ook voor het milieu. Ben jij aan het overwegen om voortaan voor dit alternatief te kiezen? Dan kun je deze pampers van Anavy eens testen, zij combineren bamboeviscose met katoen in hun luiers, waardoor een goede absorptie gegarandeerd wordt.

Wasbare luier:
€ 16,90 – Shop hier.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content