GettyImages

Is je kindje bang om de grote boodschap te doen? Deze boekjes helpen!

Door Celine Werner

Sommige peuters en kleuters kunnen moeiteloos plassen op het potje, maar zijn enorm angstig om de grote boodschap te doen. Gelukkig kun je ze met deze boekjes een duwtje in de juiste richting geven.

Bang voor de grote boodschap: hoe komt dat?

De oorzaken kunnen zeer verschillend zijn: kinderen vinden het bijvoorbeeld eng om kaka te doen, maar het kan ook zijn dat ze het soms te lang ophouden waardoor de stoelgang hard wordt. Dan kan kaka doen pijn doen; een vicieuze cirkel dus.

Gelukkig zijn er wat hulpmiddeltjes om het allemaal wat vlotter te verlopen. Naast boekjes over plassen op het potje, zijn er ook over de grote boodschap. Lees ze samen met je kindje en maak het zo op een ongedwongen, speelse manier bespreekbaar. 

Kaka doen: 4x leuke boekjes rond de grote boodschap

Mag ik eens in je luier kijken?

Muisje is ontzettend nieuwsgierig. Overal wil hij in kijken, zelfs in de luiers van zijn vriendjes. Haasje, Geitje, Hondje, Koetje, Paardje en Varkentje, een voor een komen ze aan de beurt. Dan willen de vriendjes natuurlijk ook weleens weten wat er in de luier van Muisje zit. Er staat hen een grote verrassing te wachten.

grote boodschap
€ 17,95 – Koop het hier.

Wat is poep?

Jonge kinderen durven rake vragen stellen, meestal ook nog op het verkeerde moment. Dit grappige flapjesboek vertelt kinderen alles wat ze willen weten. Allerlei flapjes onthullen de antwoorden op dringende vragen over mensen- en dierenpoep. Jonge kinderen leren zo spelenderwijs over een natuurlijke lichaamsfunctie.

grote boodschap
€ 11,99 – Koop het hier.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader.

grote boodschap
€ 12,25 – Koop het hier.

Magnus en de kakado

Magnus blinkt van trots. Twee billen glimmen mee. Ze staren fier het water in van de GROTEWEECEE. Papa is nieuwsgierig. Ook hij kijkt in de po. Ontzet zet hij een stapje terug. ‘WAUW! Wat! Een! Ka! Ka! Do!

€ 8,99 – Shop het hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content