Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Is je kind hoogsensitief? Deze boeken moet je in huis halen

Wist je dat 1 op de 5 Vlaamse kinderen hoogsensitief is? Het is geen stoornis, maar een karaktereigenschap waardoor je prikkels heel intens beleeft. Het is niet altijd makkelijk om dat als kind te begrijpen. Deze (voorlees)boeken kunnen jullie hierbij helpen.

(Voorlees)boeken voor hoogsensitieve kindjes

Otto houdt niet van drukte, Yoeri Slegers

Konijntje Otto heeft veel broers en zussen. Hij vindt het hol veel te vol. ‘Welnee,’ zegt mama. ‘Het is net groot genoeg voor ons allemaal,’ lacht papa. Otto is het daar niet mee eens. Dat zie je aan zijn oren. ‘Zoek anders een rustig plekje,’ probeert mama. Maar dat lukt niet. Alle gezinsleden proberen rekening te houden met Otto’s gevoeligheid en Otto zelf zoekt ook manieren om met zijn omgeving om te gaan.

Een dikke verhalenbundel over Otto, een vrolijk konijntje dat zich niet altijd thuis voelt in zijn drukke omgeving. Deze verhalen zijn vast herkenbaar voor heel wat kinderen en ouders.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

€ 22,50. Hier te koop.

De voelsprieten van Neel, Steven Gielis

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Neel heeft twee wonderbaarlijke voelsprieten. Ze zijn oogverblindend. Tegelijk zijn ze ook heel gevoelig. Soms werken ze zo hard dat er stoom uit komt. Dan moet Neel even tot rust komen. Maar dat is niet erg. Een gevoelig en optimistisch boek over hoogsensitiviteit.

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

€ 18,95. Hier te koop.

De ridder met het jeukende harnas, Tineke Toet

In dit boek maak je kennis met een jongen, die net als zijn papa en opa, ridder moet worden. Maar dat wil hij niet, want hij kan niet tegen het lawaai van de zwaarden, draagt zijn sokken binnenstebuiten en vraagt aan zijn papa waarom er oorlogen zijn.

Wanneer je als kind overgevoelig bent, voel je je vaak onbegrepen door de buitenwereld. Dit boek helpt bij het accepteren van ‘anders zijn’ en meer nog, de bevestiging dat je helemaal mag zijn zoals je bent. Gaat de jongen zijn eigen weg?

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

€ 14,95. Hier te koop.

Ik prik, Kim Cabreels

Soms wordt het allemaal te veel voor Egel. Hij vindt het te druk, te luid, het gaat te vlug. Een feest is dan geen pretje! Wat gebeurt er nu? Egel zet zijn stekels op en prikt per ongeluk alle ballonnen stuk.

Hoe ga je om met zoveel prikkels?

Ik prik is een voorleesboek in de reeks ‘Superdieren’ over persoonlijke ontwikkeling. Het is een ontwapenend verhaal voor kleuters over omgaan met hoogsensitiviteit.

Geschikt voor kleuters.

€ 17,99. Hier te koop.

Help, ik voel zoveel, Carla Van Wensen

Wordt alles om je heen je te veel? Dan voel je zo veel dat je er boos van wordt, of verdrietig, of net druk. Je kunt ook hoofdpijn of buikpijn krijgen.

Dit boekje is speciaal geschreven voor (hoog)gevoelige en snel overprikkelde kinderen van, betrokken ouders, onderwijzers en/of hulpverleners. Door middel van spelletjes, opdrachten, vragen, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het te veel voelen en overprikkeld raken bij hen ontstaat en hoe zij er anders mee om kunnen gaan.

Geschikt voor kinderen van 7-11 jaar.

€ 17,00. Hier te koop.

Bron: De Maskerbloem

Meer weten over hoogsensitiviteit?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!