© Getty Images

Ik ga naar het bos met mijn kind en ik neem mee …

Een dagje in het groen doet iedereen deugd. Trek dus je wandelschoenen aan en maak met het hele gezin een deugddoende boswandeling. Wij geven je alvast een handige checklist zodat je zeker niks vergeet wanneer je naar het bos trekt met je kleine avonturier.

Dit heb je nodig als je naar het bos gaat met je kind

Ik ga naar het bos met mijn kind en ik neem mee …

Draagzak

Draagzak

Draagzak

€ 149,90

Een must-have voor de allerkleinsten, maar ook handig voor iets grotere kindjes. De eerste meters is zo’n bostochtje leuk, maar de kans is groot dat je kind er na een tijdje helemaal klaar mee is. Afhankelijk van het terrein kun je ook de buggy meenemen. Extra voordeel: je kunt er al je spullen in kwijt. Shop hier.

Een drinkbus

Een drinkbus

Een drinkbus

€ 30,95

Van wandelen krijg je dorst, en je kleine boskabouter ook. Zonder drinkbus ga je dus niet op stap. Is het nog wat frisjes? Dan kan warme chocomelk deugd doen! Shop hier.

Een lunch- of snackbox

Een lunch- of snackbox

Een lunch- of snackbox

€ 11,95

Kleintjes krijgen áltijd honger in het bos. Vertrek dus nooit zonder een gezonde snack of een goed gevulde lunchbox. Shop hier.

Desinfecterende handgel

Desinfecterende handgel

Desinfecterende handgel

€ 7,50

Iets eten met modderhanden is toch niet ideaal. En in het bos is het moeilijk om de kinderhandjes goed te wassen met water en zeep. Gelukkig bestaat er desinfecterende handgel. Shop hier.

Bye bye vervelende beestjes

Bye bye vervelende beestjes

Bye bye vervelende beestjes

€ 10,47

Niets zo vervelend als zoemende muggen, vliegen of andere onaangename beestjes. De Kids Roller en de Family Spray van Pistal beschermen de hele familie voor 8 uur tegen muggen, teken en vliegen. Shop hier.

Regenjas

Regenjas

Regenjas

€ 24,99

Check zeker de buienradar, want het Belgische weer is zeer verraderlijk. Al schijnt het zonnetje nog lustig als je vertrekt, na 10 minuten zou het zomaar kunnen motregenen. Een waterbestendig jasje is dan geen overbodige luxe. Shop hier.

Regenlaarzen

Regenlaarzen

Regenlaarzen

€ 17,99

Een regenachtige dag uitgekozen? Geen probleem! Kinderen houden van grote modderplassen! En met leuke regenlaarzen wordt dat eens zo leuk! Shop hier.

En ook nog …

  • een tekentang
  • wc-papier
  • afvalzakje
  • een ‘schattentasje’ (voor de mooiste bladeren, keien, nootjes, …)
  • een extra outfit

10x de leukste kinderboeken over het bos

Niets zo leuk als samen met je kindje het bos intrekken. Met takken spelen, kleine (kriebel)beestjes ontdekken of paddenstoelen spotten. Deze boeken laten je kind kennismaken met de schatten van de natuur!

Spannend: de eerste keer naar buiten met je baby

Naar dit moment heb je zo lang uitgekeken: je bent eindelijk thuis met je baby. Als je je goed voelt, dan wil je uiteraard graag eens een wandelingetje maken met dat schattige ukje. Mag je meteen naar buiten en waar let je best op?

Geen excuses meer: buitenspelen bij slecht weer doe je zo

Beweging is belangrijk voor jong en oud. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kleintje voldoende beweegt? Kind en Gezin geeft eenvoudige beweegtips voor binnen én buiten, en voor groot én minder groot.

Ook de moeite:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content