© Getty Images

Het fijnste speelgoed om cijfers en letters te oefenen

Jonge kinderen zijn als sponsjes: ze onthouden en leren razendsnel bij. Is je kleuter nieuwsgierig naar de letters in zijn naam of cijfers? Dan is dit speelgoed met cijfers en letters een hit om samen te oefenen!

Speelgoed met cijfers en letters: onze favorieten

Ik leer lezen

Ik leer lezen

Ik leer lezen

€ 22,95 – Jumbo

Dit spelletje helpt je kind op een speelse manier woordjes lezen en spellen. Woordjes naleggen, letters zetten, spellen… Er zijn 90 opdrachten op 15 speels opgebouwde kaartjes. Door hun kleur en speciale achterkant passen de blokjes alleen op de juiste plek. Zo kan je kind helemaal alleen oefenen. Vanaf vijf jaar. Shop het hier.

Gigi de giraffe houten telraam

Gigi de giraffe houten telraam

Gigi de giraffe houten telraam

€ 30,95 – Annie’s choice

Met het drie-in-één houten telraam leert je kind op een speelse manier rekenen. De genummerde blokken zijn ideaal voor cijferherkenning en de kralenspiraal bevordert de oog-handcoördinatie van je kind. Shop het hier.

Puzzel Ik leer tellen

Puzzel Ik leer tellen

Puzzel Ik leer tellen

€ 13,99 – Janod

De lange puzzel bestaat uit tien stevige kartonnen puzzelstukken met tien houten nummers. Met welk puzzelstuk komt het cijfer overeen? Tel dan eerst hoeveel dieren er op het stuk staan en oefen ondertussen je fijne motoriek! Shop het hier.

Getallendino

Getallendino

Getallendino

€ 6,95 – Haba

Een leuk leer- en geheugenspel voor jonge kinderen is het Memory-spel getallendino. Vind bij elk prentje het gepaste getal en help getallendino tellen. Vanaf drie jaar. Shop het hier.

Magnetische letterdoos

Magnetische letterdoos

Magnetische letterdoos

€ 14,99 – Rebo

Met de 130 soft touch magneten maakt je kind eindeloos woordjes op de koelkast, chauffage… ter ondersteuning van school. Vanaf 4 jaar. Shop het hier.

Leren schrijven

Leren schrijven

Leren schrijven

€ 44,95 – Janod

Het educatieve houten spel bestaat uit een kaartenbak met 26 houten kaarten, een uitwisbare viltstift en een wisser. Op iedere kaart staat een letter als hoofdletter, kleine letter en in schoolschrift. De pijltjes geven de richting aan waarin geschreven wordt. Oefenen maar! Vanaf drie jaar. Shop het hier.

Geldspel P’tit Market

Geldspel P'tit Market

Geldspel P’tit Market

€ 19,95 – Djeco

Met het Geldspel P’tit Market, dat een beetje lijkt op Kindermonopoly, moet je kind slim omgaan met geld. Wie heeft als eerste alle boodschappen op het lijstje verzameld? Vanaf vijf jaar. Shop het hier.

Loco Mini – Rompompom – Ik leer woordjes

Loco Mini - Rompompom - Ik leer woordjes

Loco Mini – Rompompom – Ik leer woordjes

€ 9,50 – Uitgeverij Zwijsen

Met het doeboekje ‘Loco Mini – Rompompom – Ik leer woordjes’ oefenen kleuters spelenderwijs met de letters en woorden die ze op school leren, door te kijken, zoeken en ontdekken. Kinderen hoeven nog niet alle letters te kennen om aan de slag te kunnen. Vanaf vier jaar. Shop het hier.

Electro Kleuterschool

Electro Kleuterschool

Electro Kleuterschool

€ 17,99 – Jumbo

Electro biedt spel- en leerplezier voor elke leeftijd. In deze kleutereditie leert je kind tellen en letters herkennen, logische verbanden te leggen tussen vormen en kleuren, de tijd te lezen en nog veel meer. Vanaf 4 jaar. Shop het hier.

Meer fijne speelgoedtips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content