GettyImages

Leuk educatief speelgoed voor peuters én kleuters

Door Celine Werner

Spelen stimuleert de motoriek, zintuigen en creativiteit van je kind. Niet onbelangrijk dus om educatief speelgoed uit te kiezen dat het best aansluit bij de levensfase én interesses van je oogappel. Heb jij geen idee welk speelgoed je moet kopen? Ontdek onze favorieten! Zo heb je meteen een lijstje met cadeautips voor Sinterklaas én kerst.

5x educatief speelgoed

TIMIO Audio- en muziekspeler

TIMIO is een interactieve én educatieve audio- en muziekspeler zonder beeldscherm die de fantasie stimuleert en de woordenschat vergroot. Je krijgt er magnetische schijfjes bij met verschillende spelletjes en mogelijkheden. Zo is er een schijf over verschillende voertuigen, boerderijdieren, dieren uit de jungle en over verschillende lichaamsdelen.

Kinderen kunnen op de verschillende onderdelen drukken en dan horen ze wat het is. Als je drie seconden niets doet, stelt TIMIO je een vraag, zoals bijvoorbeeld: “Waar is het oor?”. PS Alle leerelementen zijn beschikbaar in maar liefst acht talen! 

educatief speelgoed

€ 89,99 – Shop hier.

KAPLA

Met de KAPLA-plankjes kun je werkelijk alles bouwen! Het principe is simpel: plaats de plankjes één voor één op elkaar om constructies uit je verbeelding te bouwen. Deze plankjes ontwikkelen je kennis van meetkunde, natuurkunde en technologie en laten kinderen tegelijk kennismaken met de kunstwereld, verschillende vormen en ruimtes.

educatief speelgoed

€ 87,70 – Shop hier.

Plantoys vormenpuzzel

Met deze leuke houten vormenpuzzel kun je je zoon of dochter de eerste vormen en basiskleuren aanleren. Mooi meegenomen: Plantoys maakt gebruik van gerecycleerd rubberhout en duurzaam materiaal!

educatief speelgoed

€ 16,95 – Shop hier.

Electro Wonderpen Nijntje

Vind het juiste antwoord op iedere vraag. Raak met de punt van de pen het antwoord aan. Als het antwoord goed is, hoor je een muziekje en gaat het lampje branden.

educatief speelgoed

€ 14,99 – Shop hier.

Chicco tweetalige educatieve boerderij

Met de Chicco boerderij zal je kapoen zich kostelijk amuseren. Op het programma staat: bijleren over dieren, nieuwe woorden en anekdotes ontdekken, getallen oefenen, kleuren herkennen, liedjes zingen en véél meer!

educatief speelgoed

€ 39,95 – Shop hier.

Ook de moeite:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content