Slaaptips van de expert: “Ons dochtertje slaapt niet goed in onze mobilhome”

mobilhome met kindjes
Getty Images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, beantwoordt kinderslaapcoach Karen Claes elke maand een vraag van een lezeres.

Deze week beantwoordt Karen de vraag van mama Lies

“Toen ons oudste zoontje geboren werd, hadden we net in een mobilhome geïnvesteerd. Het bleek een schot in de roos. Hij sprak al snel over reizen met het ‘vroemhuisje’ en sliep er heerlijk rustig in. Drie jaar later kwam zijn zusje en zij vindt onze mobilhome op zich ook héél interessant. Alleen: vorige zomer, toen ze tweeënhalf was, ging het slapen verschrikkelijk slecht. Anna is een vrolijk kindje dat op de camping tegen elk hondje hallo zei en vrolijk meedeed bij de kinderanimatie. Maar ‘s avonds leek ze al die prikkels niet te kunnen verwerken. We besteedden uren aan haar rustig maken, waardoor ze veel te weinig uren sliep. Resultaat: na één weekje hebben we onze reis moeten staken.

Toch willen we dit jaar het kamperen nog een kans geven. Ze is nu ook drieënhalf en begrijpt alweer een pak meer. Heb je tips om goed te slapen in de mobilhome met kindjes?

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Heb je een vraag voor de slaapcoach?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!