Slaaptips van de expert: “Nadat mijn man en ik vier dagen zonder onze peuterdochter weggingen, wil ze niet meer in haar eigen bedje slapen

slaapregressie
Getty Images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, beantwoordt kinderslaapcoach Karen Claes elke maand een vraag van een lezeres.

Deze week beantwoordt Karen de vraag van mama Marieke

“Onze dochter is nu achttien maanden en sliep tot voor kort redelijk goed. Al van toen ze vier maanden was, kon ze zelf in slaap vallen en ze slaapt ook sindsdien op haar eigen kamer omdat we merkten dat ze absolute stilte nodig heeft om in slaap te vallen. Maar nu zijn mijn man en ik voor het eerst een paar nachtjes met ons twee weggeweest. En we merken aan haar dat dat moeilijk is.

Ze zit vaker op mijn schoot, al vind ik dat helemaal niet erg. Maar ’s nachts is het moeilijk. We leggen haar rond 20 uur in bed, maar ze valt maar niet in slaap. Het is een gevecht dat we vaak om half elf staken, waarna we haar bij ons in de kamer in een reisbedje leggen. Resultaat: niemand slaapt goed, want ze begint wat te zingen en te spelen en bovendien is ze veel te vroeg wakker, waardoor ze doorheen de dag doodmoe is.”

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Heb je een vraag voor de slaapcoach?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer slaaptips van de expert?