Slaaptips van de expert: daarom leer je jouw kindje best zelf inslapen

slaaptips
getty images
Te weinig slaap: het moet een van de meest besproken onderwerpen zijn onder mama’s. Want de redenen waarom kinderen, van piepklein tot iets groter, ons ’s nachts uit onze slaap houden, zijn talrijk. Omdat die gebroken nachten best wel een impact hebben, ging Libelle Mama met kinderslaapcoach Karen Claes in zee. Elke maand beantwoordt ze een vraag van een lezeres. Deze maand: Hoe leer ik mijn kindje zelf inslapen?

Als je al wat gegoogeld hebt rond slaap, heb je wellicht ook al gelezen dat het belangrijk is dat je kindje wakker in bed wordt gelegd, zodat het zelfstandig leert inslapen. En het goede nieuws is dat slapen een aangeleerde vaardigheid is, dus elk kind kan het leren.

Zoals bij elke vaardigheid, moet een kind er klaar voor zijn om dit te kunnen leren. En het ene kindje leert het vlotter dan het andere.

Graag verder lezen?
Omdat onze experts kwaliteitsadvies op maat bieden, vragen wij jou om hier EENMALIG & GRATIS een Libelle-account aan te maken. Met een paar klikken krijg je toegang tot al onze artikels en video's! Had je er al eentje aangemaakt op Libelle.be? Log dan gewoon in!

Kun je nog tips gebruiken over de nachtrust van je kind(eren)?

Dan is dit jouw kans. Bezorg ons je vraag hieronder en dan leggen wij ze aan onze expert voor.

Nog meer slaapadvies?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!