© The Merrythought - Squirrellyminds

Vaderdag DIY: 9x zelfgemaakte cadeaus voor hippe papa’s

Wat er nóg leuker is dan een zelfgekocht cadeautje om papa binnenkort in de bloemetjes te zetten? Een zelfgemaakt cadeau natuurlijk! Met een van deze hippe DIY vaderdagcadeaus sla je zeker en vast de nagel op de kop!

1. DIY BBQ grillmaster set

De kans dat papa bij jullie ook grillmaster van dienst wordt eens het barbecueseizoen weer geopend is, is groot. Met deze hippe houten DIY-kit geef je hem alvast de juiste tools in handen. Lees de volledige tutorial voor deze vaderdag-diy op Lark & Linen.

2. Homemade scheerolie

Voor alle mannen met baarden — of net zonder — een homemade en hip alternatief voor scheerschuim. Met deze olie op basis van sandelhout wordt de huid van je vader na het scheren weer lekker zacht. Hoe je de homemade dad skincare precies maakt? Dat lees je bij The Merrythought.

3. DIY filter-koffie setje

Een koffieverslaafde papa in huis? Dan is deze artisanaal in elkaar gestoken filterkoffieset misschien wel het perfecte cadeau. Heb je zelf niet echt schrijnwerker-skills op overschot, maar is je vader best wel een handige harry? Dan kun je eventueel ook het maakproces bij dit cadeau uitbesteden. Voorzie alle onderdelen voor je home brew-kit en stop er gewoon een stappenplan bij. Het eigenhandig in elkaar timmeren van het statief kan immers perfect deel van de vaderdag-diy-fun zijn.

4. Papa Bear: T-shirt met print

Ook altijd een leuk idee: een twinning-outfit setje voor vader en kind. Koop een eenvoudig egaal gekleurd T-shirt in een leuk model en een wit (of grijs) rompertje of een kleiner shirt voor je kind. Print vervolgens deze leuke astrologische print van de Grote Beer en de Kleine Beer af op transferpapier en strijk beide prints op de desbetreffende kledingstukken. Superschattig en écht niet moeilijk als vaderdag-diy.

Toch meer uitleg nodig? Die vind je bij Squirrellyminds.

5. Houten Vaderdag DIY

Is je vader een beetje een hipster die weleens van een donker biertje kan genieten in het weekend? Dan zijn deze houten onderleggers met outdoor-print misschien een leuk idee. Hoe het werkt? Dat lees je bij House of Hawthornes.

6. Vaderdag DIY voor beeldschermwerkers

Is je vader eerder iemand die voor z’n werk hele dagen achter de computer doorbrengt? Dan is een trending geometrische muismat in leer misschien een idee. Wat je hiervoor nodig hebt? Een stukje kurk, een lapje leer, een stanleymes of -roller en stevige knutsel- of houtlijm. De precieze tutorial vind je bij Delia Creates.

7. Vaderdag DIY voor wereldreizigers

Is je vader meer van het wereldreizigerstype? Dan zijn deze manchetknopen met een wereldkaartpatroon misschien wel een leuk idee. Ook hier zijn het idee en de uitwerking vrij simpel, maar het resultaat mooi en origineel.

8. De allercoolste bladwijzers

Een topidee voor de papa die altijd met z’n neus in de boeken zit: bladwijzers gemaakt van foto’s van z’n favoriete persoon. Knip een foto van de kinderen uit (extra leuk als het springfoto’s zijn of kiekjes waarop ze extra gekke poses aannemen) en lamineer ze. Maak een gaatje in de bovenkant en rijg er een touwtje door waar je eventueel nog een pomponnetje of kraaltje aan bevestigt. Klaar!

9. Tuinieren was nog nooit zo schattig

Als je papa vaak in de tuin werkt, heeft hij misschien nood aan nieuwe tuinhandschoenen. In plaats van ze gewoon af te geven, pimp je ze eerst door de kleine handjes van z’n kleine schat erop te vereeuwigen met verf in z’n lievelingskleur. Tip: omdat je best verf kiest die goed blijft zitten, doet je kindje idealiter wegwerphandschoentjes aan.

Meer lezen over papa zijn:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content