Snel recept: Zoete aardappel met gebakken ei
18 dec 2015
Zoete aardappelen zijn niet alleen hip, maar ook ideaal om te serveren aan je kids. Zoete aardappelen zijn zacht, zoet van smaak en erg voedzaam. En met een gebakken eitje erbij heb je meteen een lekkere maaltijd.
Recept zoete aardappel met gebakken ei
Ingrediënten voor 4 personen
– 6 zoete aardappelen
– 4 eieren
– zout
– olijfolie
Bereidingswijze
1. Schil en rasp de zoete aardappelen. Verhit olijfolie in een grote bakpan en voeg de zoete aardappelen toe. Bak gedurende 7-9 minuten, roer regelmatig om en voeg een snuifje zout toe. Dek de pan af met een deksel en bak nog eens 3 minuten.
2. Bak in een andere pan de eieren. Voeg een snuifje zout toe.
3. Serveer de geraspte aardappelen met een spiegelei erop.