Te veel chocolade in huis?
09 dec 2015
Is Sinterklaas weer te gul geweest met de chocolade? Hierbij alvast 3 makkelijke recepten van chocolade én fruit. Zo voel je je toch alvast een beetje minder schuldig over die dagelijkse portie chocolade…
Gebakken banaan met chocolade
Ingrediënten (2 personen)
• 2 bananen
• 100 g pure chocolade
• 100 ml room
• boter
• 1 el honing
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de room door.
- Pel de bananen en snij ze doormidden. Bak ze kort op de snijkant in boter. Schenk er de honing over en laat even karamelliseren.
- Serveer de bananen met de warme chocolade.
Aardbeien met chocolade
Ingrediënten (4 personen)
• 250 g aardbeien
• geraspte schil van een halve limoen
• 50 g zwarte chocolade
• 50 g witte chocolade
• ½ tl suiker
Bereiding
- Meng de limoenschil met de suiker.
- Smelt apart de witte en donkere chocolade in de microgolven of au bain-marie.
- Leg een vel bakpapier in een serveerschaal. Doop de aardbeien voor 3/4 in de gesmolten chocolade, bestrooi ze met het suikermengsel en laat afkoelen op het bakpapier.
Kriekenconfituur met chocolade
Ingrediënten (4 porties)
• 1.2 kg krieken
• 1 kg geleisuiker
• 1 vanillestokje
• 4 el gesmolten chocolade
• 50 g geraspte pure chocolade
Bereiding
- Spoel en ontpit de krieken. Meng ze met de geleisuiker en laat het gedurende 1 uur trekken.
- Snij het vanillestokje open en schraap het merg los.
- Pureer de helft van de krieken.
- Doe de gepureerde krieken in een kookpan, samen met de hele krieken, het vanillestokje en het merg. Breng al roerend aan de kook en laat 3 minuten borrelen.
- Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje. Laat de confituur 5 minuten afkoelen en roer er vervolgens de chocoladesaus door.
- Giet laagjes confituur in de bokaaltjes en strooi over elk laagje telkens wat geraspte chocolade. Dek de bokaaltjes af en bewaar ze op een donkere plaats.
Lees ook:
- Recept: waar blijf je met al die chocolade?
- 3 x heerlijke Sinterklaasrecepten met speculaas
- Recept: Maak zelf de lekkerste pepernoten
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!