Bandenpijn: wat is het en wat doe je eraan?

Door -
bandenpijn
Getty Images
Je baarmoeder wordt door banden van bindweefsel op zijn plaats gehouden. Deze banden zijn verbonden met je bekken. Tijdens je zwangerschap kun je soms last krijgen van bandenpijn. Maar wat is dit nu precies en wat kun je eraan doen?

Wat is bandenpijn?

Je baarmoeder hangt als het ware met banden in je bekken. Deze banden zorgen ervoor dat je baarmoeder op zijn plaats blijft. Maar wanneer de baarmoeder gaat groeien, komt er heel wat druk te staan op de banden. De pijn die je hierdoor voelt, wordt omschreven als bandenpijn. Sommige zwangere vrouwen omschrijven deze pijn als ‘scherpe messteken’.

Kan ik het voorkomen?

Je kunt bandenpijn niet helemaal vermijden. Maar een goede houding kan wel veel leed voorkomen.

Hoe doe je dat?

  • Let goed op je houding als je staat.
  • Sta rechtop zonder holle rug en laat je buik niet hangen.
  • Span dus goed je buikspieren aan.
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende rust neemt.

Wat kan ik eraan doen?

  • Als je last hebt van bandenpijn, kan even gaan liggen de oplossing zijn. Zo komen de banden tot rust en neemt de pijn af.
  • Wat ook kan helpen, is iets warms op je buik leggen (denk bijvoorbeeld aan een warme kruik).
  • Als je veel last hebt van bandenpijn, dan is het prettig om je buik en banden te ondersteunen. Je kunt speciaal zwangerschapsondergoed dragen of een speciale ondersteunende buikband dragen. Toch draag je zo’n buikband best niet te veel: het kan namelijk je spieren verzwakken. Draag een ondersteunde buikband dus alleen als je het echt nodig hebt of last van bandenpijn hebt.

Bron: oudersvannu.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here