©GettyImages

Huidverzorging voor zwangere vrouwen: dit zijn onze tips

Door Celine Werner

Loopt er binnenkort een miniversie van jezelf in huis rond? Dan ben je op dit moment gezegend met een mooie bolle buik. Maar dat wil ook zeggen dat je huid plots erg kan veranderen. De oorzaak? Hormonen! Met deze tips draag je extra zorg voor je velletje.

4x huidverzorging voor alle toekomstige mama’s

Bye bye jeuk

Tijdens de zwangerschap kan de groeiende buik heel fel gaan jeuken. Vaak wordt aangeraden om vettige crèmes en allerhande soorten olie te smeren, zodat je huid soepel blijft. Dat is zeker een goed idee, maar niet als je je daarna moet aankleden. De BR crème van Zeitschild is dè barrière-hersteller bij uitstek en dringt snel in je huid.

huidverzorging voor zwangere vrouwen

€ 39 – Shop hier.

Opgepast voor het zonnetje!

Hormonen in combinatie met de zon triggeren de pigmentaanmaak in je huid, en zo kan er een zwangerschapsmasker ontstaan. Daarom is het belangrijk dat je je iedere dag, en zelfs meerdere keren per dag, goed insmeert met speciale gezichtszonnecrème

huidverzorging voor zwangere vrouwen

€ 18,04 – Shop hier.

Striemen vermijden

Je buik groeit, joepie! Maar die zwangerschapsstriemen moet je er helaas bij nemen. Dat zijn kleine scheurtjes in het onderhuidse bindweefsel van de huid, die ontstaan als gevolg van de toenemende spanning op je huid. De striemen vermijden of verminderen? Smeer je dagelijks in met een verzorgende olie.

huidverzorging voor zwangere vrouwen

€ 16,99 – Shop hier.

Collageenaanmaak stimuleren

Een serum met vitamine C gebruiken, is een goed idee. Zo’n serum bevordert niet alleen de productie van collageen (een proteïne die je huid stevig en elastisch maakt), maar beschermt je huidcellen ook nog eens tegen vrije radicalen en UV-schade.

huidverzorging voor zwangere vrouwen

€ 49,95 – Shop hier.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content