©Gettyimages

Zwangerschap: 4 weken zwanger

Je bent nu 4 weken zwanger. Misschien weet je dat al, misschien helemaal nog niet. Wil je absoluut zeker zijn dat je zwanger bent, doe dan een zwangerschapstest.

4 weken zwanger

Je baby

Jouw toekomstige zoon of dochter heeft zijn plek gevonden in de baarmoeder. Het embryo ontwikkelt zich in snel tempo en bestaat nu uit drie lagen die zich in de vierde week van je zwangerschap ontwikkelen tot de verschillende lichaamsonderdelen van je baby:

  • De binnenste laag groeit uit tot onder andere de lever en longen.
  • De middelste laag vormt jouw baby’s hart, botten, spieren, nieren en geslachtsorganen.
  • Uit de buitenste laag ontstaan je baby’s haar, huid, ogen en zenuwstelsel.

Het deel dat zich ontwikkelt tot de placenta, produceert het zwangerschapshormoon hCG. Hierdoor weet je lichaam dat het geen nieuwe eicellen hoeft aan te maken en dat het baarmoederslijmvlies intact moet blijven.

Jij

Heb je last van een beetje bloedverlies? Geen paniek, dit kan het gevolg zijn van de innesteling. Je verliest een beetje bloed, net als bij een beginnende menstruatie. Het kan ook zijn dat de kleur van het bloed anders is dan normaal.

Doe een zwangerschapstest

Om echt helemaal zeker te zijn of je al dan niet zwanger bent, kun je een zwangerschapstest doen. Deze is vrij verkrijgbaar bij de apotheek of de drogisterij. Maak ook een afspraak bij je huisarts voor een bloedonderzoek als je het vermoeden hebt zwanger te zijn.

Volgende week ben je 5 WEKEN ZWANGER!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content