Vliegen, kriebelen en knuffelen: met deze tips laat je je baby meer bewegen

Door -
bewegen
© Getty Images
Jong geleerd is oud gedaan, zeker als het om beweging gaat. Met de nieuwe campagne 1-2-3 BabyBeweging promoten Kind en Gezin én het Vlaams Instituut Gezond Leven het belang en plezier van mee(r) bewegen met baby's.

Duizend dagen

“Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer aan dat de eerste duizend dagen van een kind cruciaal zijn voor een goede gezondheid op korte en lange termijn. Genoeg bewegen vanaf het prille begin hoort daarbij. Een baby die beweegt, ontdekt zichzelf én de wereld”, zegt Liesbet Vergauwen, adviserend arts van het Agentschap Opgroeien.

“Laten we samen met ouders en alle andere partners in het leven van een gezin – grootouders, kinderopvang en de eerstelijnsgezondheidszorg – inzetten op een gezonde levensstijl met gezonde voeding en voldoende beweging elke dag.”

#tummytime

Kind en Gezin en het Vlaams Instituut Gezond Leven zetten je op weg met de drie B’s:

  • Bewegingskansen: baby’s slapen zo’n zeventien uur op een dag. Op wakkere momenten is het tijd om te bewegen: samen vliegen, kriebelen, knuffelen, vingers en tenen tellen … Dat vinden ze trouwens heerlijk! Neem je kind dus op tijd en stond uit de buggy en de autostoel.
  • Buikligtussendoortjes: niet elke baby vindt het even leuk om op de buik te liggen, maar met wat muziek, gek gedoe en een applaus wordt het alleen maar leuker. Inspiratie nodig? Check dan #tummytime!
  • Breng variatie: op de zij, de buik, de rug, zus en zo … Afwisseling zorgt ervoor dat je kleintje nieuwe dingen leert. Zet bijvoorbeeld ook eens het bedje op een andere plek, want baby’s draaien zich graag naar het licht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Neem voor nog meer praktische tips zeker een kijkje op Kind en Gezin!

MEER LEUKE ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here