Klaar om te kruipen? Makkelijker met antislipkledij

Door -
antislip kleding kruipen
©Getty Images
Gisteren was het nog je kleine baby en vandaag maakt hij aanstalten om te kruipen. Wat gaat de tijd snel! Leren kruipen en lopen gaat niet van de ene dag op de andere en vraagt behoorlijk wat geduld. Met antislip-sokjes, -broekkousjes en -leggings maak je het alvast een stuk aangenamer voor je baby.

SOS gladde vloer

Een gladde vloer is niet echt bevorderlijk voor je baby om te leren kruipen. De meeste ouders leggen zoon- of dochterlief op de mat om het wat aangenamer te maken en de kans op (uit)glijden te verkleinen. Met antislipkleding hoeft dat niet en voelt je kindje zich op elke ondergrond wat meer op z’n gemak. Hij zal niet sneller starten met kruipen of lopen, maar het is alleszins een stuk comfortabeler.

Joggingbroekjes en sokjes van Crawls

© Crawls

Crawls is een jong en hip Deens merk dat weet wat actieve kleintjes nodig hebben. Hun joggingbroekjes hebben antislipfiguurtjes op de knieën, wat het kruipen makkelijker en aangenamer maakt. Bovendien ziet het er superstoer uit!

Je hoeft je trouwens ook geen zorgen te maken om de veiligheid van je kleintje, want de figuren op de knieën bevatten geen pvc of hormoonverstoorders. Ook de sokjes van het Deens merk bevatten antislip-figuren. Ideaal voor die eerste stapjes!

Shop bij Snelle Kruipers.

Kruipen met antislipkledij van GoBabyGo

© GoBabyGo

Ook GoBabyGo komt uit Denemarken en produceert kledij met antislipfiguren, waardoor kruipen en stappen makkelijker wordt. Toen Emil, het derde kindje van oprichtster Fie, te vroeg geboren werd en hierdoor extra hulp nodig had met zijn motoriek en evenwicht, liep haar zoektocht naar goede kleding spaak.

Ze ging vervolgens op zoek naar informatie en kinderfysiotherapeuten die haar konden helpen. Haar missie: zelf kleding ontwerpen die het voor kinderen eenvoudiger maakt om te kruipen en stappen. De oplossing was simpel: antislipkussentjes! Gedaan met schuiven en glijden, waardoor de kinderen zich een stuk zekerder voelen.

Bij het Deense GoBabyGo vind je niet enkel broekjes of sokken, maar ook broekkousen, handige kniebeschermers en zelfs handschoenen die je kindje meer grip geven. De kleertjes zijn ontworpen in Denemarken en worden geproduceerd in Europa. De kleding kreeg de Oeko-Tex standaard 100 en ook over de antislipkussentjes moet je niet ongerust zijn. Die zijn gemaakt van siliconen en bevatten geen ftalaten.
Tip: de starter-set is een ideaal kraamcadeautje!

Hier vind je alle antislipkledij van GoBabyGo.

Meer lezen over de ontwikkeling van je kindje:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here