Getty Images

De tofste kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

Door Celine Werner

Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes voor peuters en kleuters? Wij maakten een lijst met pakjes die ieder peuter- en kleuterhart sneller doet slaan.

9x kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

Zintuigen prikkelen

Wie op zoek is naar kerstcadeautjes voor peuters en kleuters zal hier vast mee scoren! Op het eerste zicht zien deze cirkels er misschien wat gek uit. Maar kinderen kunnen de texturen voelen en hun verschillen ontdekken. Steek de kleinste exemplaren in de meegeleverde voeltas en kijk of ze hetzelfde patroon op de tast eruit kunnen halen. Probeer ook eens over de grote sensorische cirkels te lopen. Voel je welk patroon ze hebben?

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 49,95 – Shop hier.

Voor de kleine Picasso

Rond de leeftijd van drie leren kinderen figuratief tekenen. Bovendien ontwikkelen ze een betere handcoördinatie en hebben ze niet meer de neiging om alles in hun mond te stoppen. Deze wasco-steentjes zijn daarom prima tekenmateriaal. De Crayon Rocks zijn gemaakt van sojabonen — gekweekt door biologische boeren in de VS — en zijn gekleurd met natuurlijke pigmenten. Een op-en-top ecologisch product dus!

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

Vanaf € 7,95 – Shop hier.

Spelen met Peppa

Ga je mee op vakantie met Peppa en haar familie? Ga mee met hun camper en druk op het stuur om muziek uit de serie en bekende Peppa-zinnetjes te horen. Aangekomen op de kampeerplek? Dan kun je de camper ombouwen tot een huis met meerdere verdiepingen. Maak het avondeten klaar in de beweegbare keuken, zet de familie rond het kampvuur en geniet samen van de sterrenhemel. 

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 67,95 – Shop hier.

Nostalgisch speelgoed

Een knikkerbaan roept leuke herinneringen op! En de Kullerbü-knikkers van Haba zijn ideaal voor een tweejarige omdat ze lekker groot zijn. Waarom we ze zo fijn vinden? Je kunt eindeloos blijven combineren dankzij de verschillende banen die je flexibel met elkaar kunt verbinden. En omdat ze geschikt zijn voor kinderen tot acht jaar, gaan ze ook héél lang mee.

Deze baan heeft een superleuk dominosteen-effect! Laat de knikker bovenaan los en kijk wat er gebeurt.

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 34,95 – Shop hier.

Poppen voor meisjes én jongens

Ken je Yaarn al? Dit kindermerk specialiseert zich in handgemaakte crochet-producten met een moderne look. De dames van Yaarn hebben een grote affiniteit met India en werken er samen met een kleine, lokale ngo, die zich specialiseert in lace-making en crochet. Vrouwen en mama’s maken hun producten thuis, terwijl ze zorgen voor hun families.

Je kunt onder andere voor baby- en kinderkleding, fruitsetjes, rammelaars, slaapzaken, enz. bij hen terecht. Maar wij zijn vooral grote fan van de poppenkleertjes die ze maken. Ook voor de daarbijbehorende pop ben je op hun site op het juist adres.

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

Vanaf € 12 – Shop hier.

Naar hartenlust bouwen

Met de kleurrijke Bioblo bouwblokjes kun je prachtige constructies bouwen zonder enige bevestiging. Heerlijk eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos! Extra leuk: de unieke opengewerkte honingraatstructuur geeft elk bouwwerk een bijzonder uitzicht omdat er licht doorheen kan schijnen.

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 29,90 – Shop hier.

Lekker kokkerellen

Wat eten we vandaag? Kleine chef-koks zullen het prettig vinden om an de slag te gaan met dit fruit- en groentensetje Hak die knapperige wortel en pers de sappige citroen!

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 34,95 – Shop hier.

Net echt!

Ben je fan bent van dieren en pony’s? Dan is Cinnamon Mijn Styling Pony je nieuwe beste vriendin! Cinnamon knipoogt naar je en beweegt haar oren, hoofd en hals. En ze reageert als ze gevoerd wordt of als je haar rug, wangen of snuit aait. Ze maakt blije geluidjes en haar wangen gaan gloeien! Ook kun je haar borstelen en stylen met allerlei mooie spullen, inclusief vier glinsterende hoefijzers en een bloemenkroon. Als je het lief vraagt, zingt ze zelfs een slaapliedje voor jou. 

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 119,99 – Shop hier.

Pootjebaden

Wie had ooit gedacht dat lekkende afvoerpijpjes leuk konden zijn? Deze versie maakt van de badervaring een echt schep- en gietfestijn. De speeltjes bestaan uit vijf kleuren die, individueel of aan elkaar geschakeld om een ketting te maken, gebruikt kunnen worden.

kerstcadeautjes voor peuters en kleuters

€ 19,90 – Shop hier.

Ook voor peuters en kleuters:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content