Verstopt tijdens je zwangerschap? 3 essentiële tips bij constipatie

Samen met Hépar® Tijdens je zwangerschap kan je darmtransit tijdelijk door fysiologische en hormonale veranderingen vertragen. Bij last kan je raad vragen aan je dokter, maar er zijn ook een aantal natuurlijke oplossingen die je kunnen helpen. Zo zorgen beweging, vezels en het water van Hépar® voor een vlottere stoelgang!

1. Verrassende vezels

Om jouw kansen op een vlottere darmtransit te vergroten, eet je best minstens 25gr vezels per dag [1]. Ze zijn te vinden in fruit en groenten, maar ook in peulvruchten en volkoren granen. Wist je dat in deze zes verrassende voedingsmiddelen ook veel vezels zitten: gedroogde kokosnoot, amandelen, gedroogde vijgen en gedroogde abrikozen. Je voegt ze makkelijk toe aan je dagelijkse gerechten en ze zijn nog lekker ook! Maar let op dat je niet overdrijft, want naast erg voedzaam, zijn deze noten en vruchten ook zeer calorierijk. [1] Reglement (UE) n°432/2012 : het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van ten minste 10 gr vezels van tarwezemelen.

2. Blijf bewegen!

Ook als je zwanger bent, is bewegen een must. Het is bewezen dat een zittende levensstijl het risico op verstopping vergroot, dus regelmatig bewegen of sporten is aangeraden. Zwemmen, prenatale yoga of pilates zijn fysieke activiteiten die veilig zijn voor jou en je baby. Ook hydratatie is hierbij belangrijk. Niet vergeten: drink altijd water voor, tijdens en na elke sportsessie.

3. Kies voor Hépar

Laat je tijdens je zwangerschap niet hinderen door een verstoorde darmtransit. Voldoende hydratatie In combinatie met vezelrijke voeding, kan verstopping tijdens de zwangerschap beperken. Met een bewezen effect op de darmtransit[1], kan het mineraalwater van Hépar®[2] een simpele, natuurlijke, efficiënte oplossing bieden bij constipatie. Tegelijkertijd draagt het drinken van Hépar, met een hoge concentratie aan magnesium (119 mg/L) en calcium (549mg/L), bij tot de dagelijks aanbevolen referentie-inname tijdens je zwangerschap.

Wist je dat…

Zwangere vrouwen per dag 300 ml méér water nodig hebben?[1] Dat komt op een totaal van 2 liter. Kies naast water, thee en kruidenthee voor 1 liter Hépar per dag. Een goede stap in de richting van een rustige zwangerschap.

Meer tips over een gezonde zwangerschap en Hépar? Surf naar www.hepar.be

[1] Dupont C, Campagne A, Constant F, Efficacy and safety of Magnesium Sulfate-Rich Natural Mineral Water for Patients with Functional Constipation, Clinical Gastroenterology and Hepatology 2014;12:1280-1287 [2] Hépar® is doeltreffend bij functionele constipatie, buiten elke onderliggende ziekte. HÉPAR® kan een laxatieve werking hebben. Drink 1 L HÉPAR® per dag in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Partner Content