workinmoms

Zwanger: ken jij het fenomeen ‘coning’?

Door Celine Werner

Ben je zwanger en heb je al gehoord van het fenomeen ‘coning’? Als het antwoord nee is, lees je best even verder voor meer tekst en uitleg.

Coning: wat is het?

Wanneer er sprake is van een té hoge intra-abdominale druk en een teveel aan stress van de rechte buikspieren en de linea alba — de witte lijn waar de twee helften van de rechte buikspier aaneengehecht zijn — kun je je buik een tuitje zien vormen. Dat is beter te vermijden, aangezien de repetitieve overdruk kan leiden tot ernstige en blijvende diastase na je zwangerschap. 

Wat kun je ertegen doen?

Merk je een puntvorm op? Dan is het van cruciaal belang om:

  • je houding aan te passen.
  • correct te ademen.
  • de bekkenbodemspieren en dwarse buikspier te activeren op uitademhalingaangezien we op die manier het natuurlijk mechanisme van ons lichaam volgen.

Vraag hiervoor raad aan bijvoorbeeld je osteopaat. Ook het online programma Workin Moms kan een uitstekend hulpmiddel zijn.

Workin moms

Mama Britt behaalde een master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en werd na enkele jaren extra studeren osteopate. Zowel door haar ervaring met andere mama’s in de praktijk als haar eigen ervaringen tijdens en na haar twee zwangerschappen, kwam ze tot het besef hoe belangrijk het is om kennis te hebben over je lichaam, over de fysieke veranderingen tijdens een zwangerschap en hoe je erop kunt inspelen zodat je in je kracht kunt blijven staan.  

Workin Moms

Het online programma staat boordevol informatie over de fysieke veranderingen tijdens een zwangerschap, hoe je kwaaltjes kunt doen afnemen en voorkomen en hoe je fit blijft gedurende heel de zwangerschap! Bovendien leer je je core op een correcte manier te gebruiken waardoor je zowel op korte als lange termijn jouw lichaam helpt.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op www.workinmoms.be!

Met de code ‘Libellemama’ ontvang je hier 20 procent korting. Geldig tot en met 31 maart. 

Bron: workinmoms.be

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content