Goeie vraag: wat mag je wel en niet drinken tijdens je zwangerschap?

Door -
drinken zwangerschap
©GettyImages
Water drinken is belangrijk, en zeker als je zwanger bent. Maar wil dat zeggen dat je de volgende negen maanden uitsluitend water mag drinken? Wij zochten het voor je uit.

Zijn andere drankjes toegelaten?

Laten we eerlijk zijn: water is veruit dé enige drank die je nodig hebt om te overleven en gezond te blijven. Maar of onze smaakpapillen dat zo leuk vinden, is een ander verhaal. Variatie is vast en zeker welkom. In dat geval zijn verse vruchtensappen en melk een goed alternatief. Maar wat met andere dranken?

Koffie, mag dat?

Hoe zit het nu met koffie tijdens je zwangerschap? Volgens de ene is het een absolute no-go, volgens de andere is er geen wolkje aan de lucht. Wij zochten het hier voor je uit.

Wat met frisdranken?

In bepaalde frisdranken is er cafeïne aanwezig en bovendien bevatten ze ook heel wat suiker. De boodschap luidt: drink een glaasje als je daar zin in hebt, maar doe dat met mate om problemen zoals zwangerschapsdiabetes te vermijden.

Alcohol tijdens je zwangerschap

De meeste zwangere vrouwen weten wel dat ze dat glaasje alcohol beter laten voor wat het is. Maar waarom is dat nu zo belangrijk en wat is het foetaal alcohol syndroom? Je leest het hier!

Bronnen: mamans.femmesdaujourdhui.be & 24baby.nl

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here