Wanneer voel je de baby in je buik bewegen?

© iStock
Van zodra je weet dat je zwanger bent, kun je niet wachten tot je de baby in je buik voelt bewegen! Maar wanneer is dat?

Of je nu zwanger bent van je eerste of je tweede kind, je baby voelen bewegen in je buik is altijd een magisch moment.

Wanneer voel je de baby bewegen?

De meest vrouwen voelen beweging rond week 21. Tijdens een eerste zwangerschap is dat meestal tussen 18 en 21 weken, bij een volgende zwangerschap kan het al iets vroeger voorkomen, rond 15 à 16 weken. Voel je nog niet veel? Dan hoef je niet meteen te panikeren. Het is vooral belangrijk dat je de baby veel voelt bewegen vanaf het derde trimester.

Niet gemakkelijk te voelen

In sommige gevallen is het moeilijk om de baby te voelen bewegen, bijvoorbeeld als de moeder overgewicht heeft of als de placenta zich dichtbij de maag bevindt. De bewegingen van de baby zijn bovendien vrij frequent, dus kunnen ze soms worden verward met een opgeblazen gevoel in je buik.

Wanneer je stil ligt en je concentreert op je lichaam heb je de meeste kans om je baby te voelen bewegen. Ook als je net hebt gegeten of gedronken, kun je de baby voelen schoppen. Gynaecologen raden aan om het aantal schoppen van je baby regelmatig te tellen en als je merkt dat de baby plots minder beweegt, kun je bijvoorbeeld een glas fruitsap drinken, je hand op je buik leggen en voelen of je baby beweegt.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here